Labyrinth 2.

KeleMan 2010.01.25. 13:21 iPhone, Játékok, Kiemelt hírek, Teszt 0 db 490

Anno az első olyan játékok között volt a Labyrinth, mely teljes mértékben kihasználta az iPhone mozgásérzékelős technológiáját. A képlet egyszerű. Végy egy fémgolyót, készíts egy labirintust, tedd tele csapdákkal, majd vezesd végig a golyót a kijáratig. Majd jöhet a következő pálya. A rendkívül kifinomult mozgásérzékelőnek hála a játék kasszasiker lett, rendkívül sok díjat is bezsebelt. Azóta persze eltelt több, mint egy év. Az Illusion Labs azonban végre elkészítette a második részt, amelybe még több ötletet és újdonságot zsúfoltak.

A játék indításakor a legelső dolog ami szembetűnik, hogy a grafika igazi 3D-s. Ahogy forgatjuk, döntjük jobbra-balra az iPhone-t, úgy változik a pálya kinézete is, azaz a labirintus falai. Nem semmi az egyszer biztos. Aztán az irányítás mellett, – ami hangsúlyozom ismét kitűnőre vizsgázott – ott vannak a különböző pályaelemek, töménytelen mennyiségű lehetőség, baromi sok csapda. Az alapjátékban a pályatervezés minősége nagyon jó, de amennyiben lehetőségünk van rá, és van elég időnk is, úgy akár saját pályákat is készíthetünk, melyeket később meg is oszthatunk egymás között. Ha megvásároljuk a programot, akkor kapunk egy azonosítót, amellyel az alkalmazás hivatalos oldalán belépve már neki is láthatunk az új pályáink tervezésének. Sőt, akár egész pályacsomagokat (level pack) is létrehozhatunk.

A hangok megfelelőek, illetve a grafika is, mint már említettem lenyűgöző. A program a fentiek alapján igen változatos és csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy a végtelenségig bővíthessük. Jelenleg a Labyrinth 2. ára 3,99€, melyet szerintem simán megér.

Hivatalos oldal: Labyrinth 2.

Letöltés: Labyrint 2.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!