Az iPhone kiütötte New Yorkot?

KeleMan 2009.12.29. 09:36 iPhone 0 db 107

Remek hírre ébredtek a Manhattanben lakók: az AT&T gyakorlatilag elérhetetlenné tette számukra az Apple mobilját, aki a megadott körzetben lakik, az nem rendelhet a telefonból. A hírt már több forrás megerősítette, és a külföldi lapok is visszaigazolták, hogy a megadott irányítószámokról egyszerűen nem lehet iPhone-t rendelni az onine boltokban, míg az ország többi részében továbbra is zavartalan a forgalmazás.

A Consumerist első hírei szerint egyszerűen arról van szó, hogy a készülék megfektette az AT&T amúgy is ezer sebből vérző rendszerét. Ahogy a lap írja, a szolgáltató egyik munkatársával, Daphne-val folytatott online beszélgetésből kiderült, hogy New York egyszerűen nem kész az iPhone fogadására, nincs annyi torony, ami ki tudná szolgálni a mobil használatával járó óriási adatéhséget.

Miután az egész ország sokkot kapott a hírtől, hogy az egyik legfontosabb városban sem sikerült még normális minőségű hálózatot kiépíteni, egy újabb fordulat következett az ügyben. Daphne után egy másik supportos, Sheena válaszolt az online feltett kérdésekre, aki már egészen más magyarázatot adott: a nő szerint valamiféle óriási csalás áll az ügy hátterében, ezért nem elérhető a mobil a városban.

Ha felgöngyölítették az ügyet, újra megindul a forgalmazás. Feltéve, hogy nem az a csalás, hogy az iPhone-tulajdonosok a várakozásokkal ellentétben elkezdték rendeltetésszerűen használni az Apple telefonját.

Forrás: Apple Blog

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!