Ennyibe kerül legyártani egy iPhone 11 Pro Maxot

HusztiD 2019.10.15. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 8 285

appleiphone11pro-800x450

Minden egyes alkalommal, mikor megjelenik egy új termék, akkor bizonyos oldalak egyből arra fekszenek rá, hogy vajon mennyibe kerül az adott gyártónak legyártania a szóban forgó készülékét. Ezúttal a Tech Insights állt elő, kiknek nagyjából sikerült kimatekozniuk, hogy mennyibe kerül egy iPhone 11 Pro Maxot legyártani.

A legdrágább komponense az Apple-nek ezúttal nem a kijelző, hanem a három kamerás kialakítás, ugyanis ezen alkatrészek megközelítőlegesen 73,5 dollárba kerülnek. Ezután a második legdrágább dolog a kijelző, amely 66,5 dollárjába fájhat a kaliforniaiaknak, amely után az A13 Bionic processzor következik a maga 64 dolláros árcédulájával. Szerelési költségnek 21 dollárt számoltak.

A Tech Insights szerint az Apple-nek 490,5 dollárjába kerül legyártania egy iPhone 11 Pro Max-ot, mely 45 százaléka annak az árnak, amiért árulja, így elviekben 608,5 dollár nyereségük marad rajta. A csapat természetesen a Galaxy S10+-t is kiszámolta, de az sem sokkal olcsóbb, hiszen a Samsungnak 420 dollárjába kerül.

Ne feledjük, hogy ezek olyan árak, melyek messze állhatnak a valóságtól. Hogy melyik beszállítójától milyen árat kap az Apple, azt csak ők tudhatják, illetve egy-egy gyártásnál érdemes megjegyezni, hogy a gyártónak ezen felül sokkal több rejtett kiadása van, melyet nem számolnak bele a végösszegbe az elemzők: marketing, valamint különböző szoftveres és hardveres fejlesztések.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!