Milyen újdonságok várhatóak az iOS 18.2-ben?

HusztiD 2024.10.07. 09:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 291

Az Apple számos izgalmas funkciót ígért az iOS 18 rendszeréhez, de sok közülük még nem érhető el az iOS 18 és 18.1 rendszereiben. Az Apple szokása szerint a nagyobb frissítések december környékén érkeznek, így valószínű, hogy az iOS 18.2 hozza majd el ezeket a várt funkciókat az év végéig.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook legutóbbi pénzügyi jelentésében elárulta, hogy a ChatGPT integráció várhatóan még az év vége előtt megérkezik a Sirihez. Ezzel a mesterséges intelligencia-alapú funkcióval a Siri még okosabb és interaktívabb lesz, ami tovább bővíti a felhasználók lehetőségeit.

A WWDC-n az Apple bemutatta az új képalkotó funkcióit, amelyek lehetővé teszik, hogy saját emojikat és más képeket hozzunk létre. Bár a bétákban eddig még nem találkoztunk ezekkel a funkciókkal, a Bloomberg szerint ezek is az iOS 18.2 részeként érkezhetnek meg. Ez a funkció különösen az iPhone 15 Pro és újabb modellek tulajdonosainak lehet izgalmas.

Az iPhone 16 bejelentésekor az Apple új hallásvédelmi funkciókat is bemutatott az AirPods Pro 2-höz. A passzív zajszűrés mellett egy személyre szabott “hallókészülék-funkció” is érkezik, amely jelenleg az FDA jóváhagyására vár, és szintén az iOS 18.2-ben debütálhat.

Az Apple új Mail alkalmazása átdolgozott dizájnnal és kategorizálási lehetőségekkel várhatóan még az év vége előtt megjelenik. Emellett az EU-ban az iOS 18.2-ben gyakrabban jelenik majd meg egy böngészőválasztási képernyő, amely kötelezővé teszi a felhasználók számára a böngésző kiválasztását frissítések után, illetve évente egyszer.

Az Apple az okosotthonok felhasználóira is gondolt, ugyanis az iOS 18.2-ben teljes körű támogatás érkezik a robotporszívókhoz. A Home alkalmazáson keresztül irányíthatjuk a porszívók különböző funkcióit, például a tisztítási módot és az akkumulátor állapotát, sőt a Sirivel is kommunikálhatunk velük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!