Még több újdonság októberben: iOS 18.1, M4 MacBook és új iPad mini a láthatáron

HusztiD 2024.10.02. 09:55 Apple, iOS, iPad OS, Mac 0 db 37

Szeptember mindig az Apple egyik legmozgalmasabb hónapja, hiszen ekkor érkeznek meg az új iPhone-ok, Apple Watch-ok és szoftverfrissítések. Idén az iPhone 16 széria, az Apple Watch Series 10 és az AirPods 4 is bemutatkozott, és velük együtt olyan kulcsfontosságú szoftverek is, mint az iOS 18 és a macOS Sequoia. De októberben az Apple még további izgalmas bejelentéseket és termékmegjelenéseket tartogat.

iOS 18.1 és Apple Intelligence

Az iPhone 16 megjelenésekor még nem debütált, de hamarosan érkezik az Apple Intelligence is. Az iOS 18.1 nyilvános bétája már elérhető, és a teljes verzió megjelenése október közepére vagy végére várható. Az iOS 18.1 új, mesterséges intelligenciával támogatott funkciókat hoz, mint például az intelligensebb Siri, AI-alapú értesítési összefoglalók, képek nem kívánt objektumainak eltávolítása, írássegítő eszközök, valamint egy speciális “Zavarásmentes” mód.

M4 MacBook Pro

Az egyik legnépszerűbb Mac, a MacBook Pro is frissítést kap októberben az új M4 chippel. Az Apple háromféle konfigurációban kínálja majd: M4, M4 Pro és M4 Max verziókkal. Az új modellek mind a 14, mind a 16 hüvelykes változatokban elérhetők lesznek. Bár az ipari dizájn nem változik jelentősen, a teljesítmény terén várhatók nagy előrelépések.

iPad mini 7

Az iPad mini sorozat három év után frissül az iPad mini 7 megjelenésével. Az előző modell modern dizájnja, amely elhagyta a Home gombot és vékonyabb kereteket kapott, valószínűleg megmarad, de belső fejlesztésekre lehet számítani, például egy Apple Intelligence-kompatibilis chip, nagyobb tárhely és az Apple Pencil Pro támogatása.

M4 Mac mini és iMac

Az Apple egy kisebb, kompaktabb M4 Mac mini modell megjelenését is tervezi, amely kétféle chipopcióval érkezik: M4 és M4 Pro változatban. Emellett egy M4 iMac is várható, bár a dizájn nem változik jelentősen, az új színek és USB-C kiegészítők frissülése izgalmas lehetőség.

Az Apple októberben sem pihen, új hardverek és szoftverek egész sora érkezik, hogy a felhasználók még több innovációt kapjanak az ünnepi szezon előtt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!