Mit ad fel egy Pro felhasználó a jövőre érkező iPhone 17 Air-ért cserébe?

HusztiD 2024.10.03. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 631

Az iPhone 17 Air érkezése a jövő év egyik legnagyobb Apple-újdonsága lesz, és úgy tűnik, komoly konkurenciát jelenthet a Pro modellek számára. Az ultra-vékony és egyben futurisztikus dizájn sok felhasználót csábíthat el, akik eddig a Pro szériát választották. De vajon milyen áldozatokat kell hozniuk azoknak, akik a 17 Air mellett döntenek majd? Összegyűjtöttük az öt legnagyobb várható különbséget.

Ultra széles és teleobjektív kamerák nélkül

Az iPhone Pro modellek egyik fő vonzereje az évek óta fejlődő kamerarendszer, amely három hátsó kamerát kínál. Az iPhone 17 Air azonban várhatóan csak egyetlen hátsó kamerával, a Fusion kamerával érkezik, elhagyva az ultra széles és teleobjektíves opciókat. Bár ez komoly veszteség lehet a fotózás szerelmeseinek, remélhetőleg az Apple új technológiája képes lesz valamelyest pótolni a hiányzó lencséket.

Az A19 Pro chip helyett az A19

A Pro modellek mindig a legújabb és legerősebb chipet kapják, és ez jövőre sem lesz másképp. Az iPhone 17 és 17 Air modellek az A19 chipet kapják meg, míg a Pro és Pro Max változatok az erősebb A19 Pro-t. Bár a különbség talán nem lesz hatalmas, elképzelhető, hogy az Apple a Pro modelleket még nagyobb teljesítménnyel ruházza fel, hogy vonzóbbá tegye őket a teljesítményorientált felhasználók számára.

Rövidebb akkumulátoridő

Az iPhone 16 Pro és Pro Max modellek kiváló akkumulátoridővel rendelkeznek, amely meghaladja a nem-Pro változatokét. Az ultra-vékony kialakítás miatt azonban az iPhone 17 Air valószínűleg nem tud majd ilyen hosszú üzemidőt biztosítani. Bár a különbség feltehetően nem lesz drámai, az Apple valószínűleg tovább növeli a Pro modellek akkumulátor teljesítményét, így azok számára, akik hosszú üzemidőre vágynak, nehezebb döntést jelenthet az Air választása.

Kevesebb RAM

A Pro modellek több RAM-mal rendelkezhetnek, ami lehetővé teszi, hogy olyan funkciókat futtassanak, mint például az Apple Intelligence. A hírek szerint az iPhone 17 Pro modellek 12 GB RAM-mal érkeznek, míg az iPhone 17 Air csak 8 GB-ot kap. Ez hatással lehet a jövőbeli funkciók elérhetőségére, különösen az AI alapú szolgáltatások terén.

Alumínium helyett titán

Bár ez talán kevésbé jelentős, a Pro modellek titánium alapú dizájnja helyett az iPhone 17 Air elsősorban alumíniumból készül majd. Bár lehet, hogy bizonyos részein mégis alkalmazzák a titániumot, ez várhatóan nem lesz olyan mértékű, mint a Pro modelleknél. Az, hogy ez mennyire befolyásolja majd a felhasználói élményt, még kérdéses.

Air vagy Pro?

Azok számára, akik mindig a legjobbat keresik az iPhone-okban, a 2025-ös év nagy dilemmát jelenthet. Az iPhone 17 Pro és Pro Max modellek papíron a legjobb specifikációkkal rendelkeznek majd, de az iPhone 17 Air vékony kialakítása sok vásárlót csábíthat. Az elkövetkező hónapokban valószínűleg több részlet is napvilágot lát majd, de az biztos, hogy az iPhone 17 sorozat nagy figyelmet kap a következő évben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!