Az Apple visszavonta az iPadOS 18 frissítést az M4 iPad Pro modelleken a tapasztalható hibák miatt

HusztiD 2024.09.18. 09:55 iPad, iPad OS, Kiemelt hírek 0 db 21

Hétfőn az Apple kiadta az iPadOS 18-at a nagyközönség számára, de a frissítés az M4 iPad Pro tulajdonosok számára komoly problémákat okozott. Több felhasználó jelezte Reddit-en és különböző fórumokon, hogy a frissítés után készülékük nem kapcsol be, így az Apple ideiglenesen visszavonta az iPadOS 18-at az érintett modelleken.

A rendelkezésre álló információk szerint az M4 chippel rendelkező idei iPad Pro modellek esetében az iPadOS 18 OTA frissítése már nem elérhető. Az Apple még az IPSW fájlok aláírását is leállította, így a frissítés nem telepíthető vissza ezekre az eszközökre. Más modellek viszont nem érintettek, az iPadOS 18 továbbra is elérhető számukra.

Több felhasználó a Redditen és az Apple fórumokon arról számolt be, hogy iPadjük a frissítés során egyszerűen kikapcsolt és nem kapcsol vissza. Egyik felhasználó elmondta, hogy az Apple Store-ban megerősítették, hogy az eszköz teljesen használhatatlan, de a csere előtt az Apple munkatársainak meg kell vizsgálniuk a készüléket.

Elviekben ez a jelenség akkor jelentkezik, ha valaki a szintén hétfőn megjelent iPadOS 17.7-re frissített, majd arról az iPadOS 18-ra. Akik simán csak az iPadOS 18 frissítésre mentek, azok nem tapasztaltak ilyen problémát. Bár az Apple még nem tett hivatalos nyilatkozatot az ügyben, az, hogy visszavonták a frissítést az M4 iPad Pro modelleken, jelzi, hogy komoly probléma áll fenn, és valószínűleg sok felhasználót érint.

Aki belefutott az alábbi kellemetlenségbe, az mindenféleképpen vegye fel a kapcsolatot az Apple Támogatással, vagy keresse fel az Apple egyik hivatalos szervizpartnerét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!