Ezek a funkciók hiányoznak majd az iPhone 16 megjelenésekor

HusztiD 2024.09.11. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 219

Az Apple nemrég mutatta be az új iPhone 16 sorozatot, amely rengeteg újítást tartalmaz. Az A18 chip, a nagyobb Pro kijelzők, a Camera Control, a hosszabb akkumulátor-élettartam és az Apple Intelligence mind-mind lenyűgöző fejlesztések. Azonban sok újdonság még nem lesz elérhető a készülék megjelenésekor, hanem egy kicsivel később, a szoftverfrissítések alkalmával. De nézzük, mely funkciók késnek.

A Camera Control kétrétegű gombja

Az iPhone 16 egyik legfontosabb újítása a Camera Control, amely egy fizikai gomb segítségével gyors hozzáférést biztosít a kamerához. Azonban a funkció teljes potenciálját csak később fogja elérni. A tervek szerint év végén érkezik a kétrétegű exponálógomb, amely lehetővé teszi a fókusz és az expozíció rögzítését egy könnyed érintéssel.

Az új Siri és az Apple Intelligence

Bár az új Siri inspirálta az Apple „It’s Glowtime” eseményének művészi arculatát, a megjelenése csak később várható. Az iPhone 16 iOS 18-cal érkezik, de az új, intelligensebb Siri csak az iOS 18.1 verzióval lesz elérhető, amely az Apple Intelligence funkciókat is tartalmazza majd.

Vizuális intelligencia

A Vizuális intelligencia egy másik olyan újítás, amely később válik elérhetővé. Ez a funkció a kamera segítségével ismeri fel a helyeket és tárgyakat, és segít a felhasználóknak gyors információkat találni például egy étteremről vagy egy eseményről. Bár ez rendkívül hasznos funkciónak ígérkezik, szintén csak az év végén érkezik.

Genmoji és egyéb AI-fejlesztések

Az Apple Intelligence részeként számos mesterséges intelligencia alapú funkció érkezik majd az iPhone 16-ra, mint például a Genmoji, az AI-alapú értesítések és a Fotók alkalmazás tisztító funkciója. Ezek azonban csak az iOS 18.1-ben, nagyjából októberben, illetve későbbi frissítésekben lesznek elérhetők.

Összegzés

Bár az iPhone 16 és 16 Pro számos izgalmas újítással érkezik, sok kulcsfontosságú funkciót csak később kapunk meg. Ez csalódást okozhat egyes felhasználóknak, de az újítások ígéretesek, és minden bizonnyal nagyobb élményt nyújtanak majd, amikor megérkeznek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!