A jövő iPhone-ja lesz az iPhone 17 Air

HusztiD 2024.08.23. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 95

Az Apple következő nagy dobása az iPhone 17 széria lesz, és már most rengeteg találgatás megy róla – pedig az iPhone 16 még csak most fog debütálni a következő hetek folyamán. A legnagyobb érdeklődést a pletykák szerint az ultra-vékony, úgynevezett iPhone 17 Air modell kelti, amely 2025-ben kerülhet a piacra. Bár nem ez lesz a legjobb iPhone a szériában, mégis ez a modell képviselheti a jövőt.

Az iPhone 17 Air körüli spekulációk kezdetben egy új, prémium kategóriás „Ultra” modellre utaltak, amely a Pro Max változatnál is drágább, radikálisan vékonyabb dizájnnal és új kamerarendszerrel érkezhet. Az Apple már korábban is sikerrel járt az „Ultra” elnevezéssel az Apple Watch modellek esetében, így egy iPhone Ultra bemutatása logikus lépésnek tűnt. Azonban idővel kiderült, hogy az új modell nem a legjobb hardvereket kapja majd, ami megkérdőjelezte az „Ultra” név használatát.

Az új iparági híresztelések szerint az iPhone 17 Air néven fog debütálni, és az „Air” elnevezés inkább a könnyű, vékony kialakításra utal majd, mintsem a legmagasabb kategóriára. Az „Air” kifejezés az Apple termékpalettáján már ismerős lehet a MacBook Air és az iPad Air modellekből, amelyek közül a MacBook Air a legvékonyabb és legkönnyebb laptop, míg az iPad Air a középkategóriás opció az iPad és az iPad Pro között. Az iPhone 17 Air is hasonló elvet követ: a legvékonyabb és legkönnyebb iPhone lesz, ami a belépő modellnél magasabb, de a Pro és Pro Max szintje alatt marad.

Az iPhone 17 Air nem a legjobb iPhone lesz, ahogy az első MacBook Air sem volt a legjobb laptop a maga idejében. Az első MacBook Air bevezetésével az Apple számos kompromisszumot kötött, hogy elérje a kívánt vékonyságot, például kevesebb portot kínált, és rosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkezett, mint a többi MacBook. Az iPhone 17 Air esetében is hasonló kompromisszumokra lehet számítani: gyengébb kamerarendszer, esetlegesen rövidebb akkumulátor-üzemidő, és egy kevésbé erős A19 chip.

Bár az iPhone 17 Air nem lesz a legjobb iPhone, a radikálisan új, vékony dizájnja révén mégis a jövőt képviselheti az Apple termékpalettáján. Az almás vállalat történetében már többször bebizonyította, hogy a forma és funkcionalitás egyensúlyának megteremtése hosszú távon kifizetődő lehet, és az iPhone 17 Air ennek a szellemiségnek lehet a legújabb megtestesítője.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!