Melyik méretű iPad Prót válaszd? Segítünk!

HusztiD 2024.07.31. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 22

Ha iPad Prót szeretnél vásárolni, számos tényezőt kell figyelembe venned, de talán egyik sem fontosabb, mint a képernyő mérete, hiszen ez határoz meg sok mindent. Az Apple két modellt kínál, és bár papíron nem tűnnek nagyon különbözőnek, a valóságban jelentős eltérések vannak közöttük.

Az M4 iPad Pro két méretben érhető el: 11 és 13 hüvelykes változatban. A vásárlási folyamatot egyszerűsíti, hogy a két modell méreten kívül azonos specifikációkkal rendelkezik. Mindkét méret esetében ugyanazt az M4 chipet, akkumulátor-üzemidőt, tárhely opciókat és RAM mennyiséget kapjuk.

Korábbi iPad Pro modelleknél a nagyobb, 13 hüvelykes kijelző jobb technológiával rendelkezett, mint kisebb társa. Ez mára szerencsére nem így van. Mind az 11, mind a 13 hüvelykes modellek ugyanazzal az Ultra Retina XDR kijelzővel rendelkeznek, amely tandem OLED technológiát használ. Az Apple állítása szerint ez a világ legfejlettebb kijelzője, amely mindkét méretben elérhető.

Az egyik legfontosabb kérdés a méret kiválasztásánál az, hogy tabletként vagy laptop helyettesítőként szeretnéd használni az iPad Prót? A 11 hüvelykes iPad Pro fantasztikus tablet, tökéletes méretű ahhoz, hogy a kanapén hátradőlve használd, vagy egy kézzel cipeld, és igazi tablet élményt nyújt. Ezzel szemben a 13 hüvelykes iPad Pro kicsit esetlenül nagy tabletként.

A 13 hüvelykes iPad Pro sokkal jobb laptop helyettesítő. Ha elsődleges számítógépként, laptop helyettesítőként tervezed használni az iPad Prót, akkor a 13 hüvelykes változat a nyerő. A nagyobb iPad Pro jelentősen több képernyőterületet biztosít, ami különösen multitasking során lesz nyilvánvaló. A 11 hüvelykes modellen az iPadOS technikailag képes egyszerre több alkalmazást is megjeleníteni, de minden zsúfoltnak tűnik, és gyakran az iPhone verziókra korlátozódik.

Ha laptop helyettesítőt szeretnél, akkor a 13 hüvelykes iPad Pro lesz a megfelelő választás. Ilyenkor már érdemes hozzá beszerezni egy Apple Magic Keyboard-ot, ami sokat dob az élményen és megkönnyíti a használatát sok esetben. Akik eddig is használták ezt a terméket az iPad-hez, azok ritkán veszik ki az iPad Prót a billentyűzet tokból, így lényegében laptopként funkcionál a tablet.

Ha még mindig nem vagy biztos a döntésedben, gondold át alaposan, hogy pontosan hogyan fog illeszkedni az iPad Pro az életedbe. Mire fogod leginkább használni? Ha egy nagyszerű tablet a legfontosabb számodra, válaszd a 11 hüvelykes modellt. Ha laptop helyettesítőt keresel, válaszd a 13 hüvelykes változatot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!