Jogosulatlan terhelésekre lehettek figyelmesek a magyar Apple Pay felhasználók

HusztiD 2024.06.27. 09:55 Apple Pay, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 113

Úgy tűnik, hogy eddig viszonylag szokatlan jelenség ütötte fel fejét nálunk, Magyarországon a Telex beszámolója szerint.

Az értesülések szerint több felhasználó is észrevette, hogy jogosulatlan terhelések jelentek meg az Apple Pay-jel regisztrált bankkártyáikon. Az érintettek elmondása alapján több összeget is levontak a számlájukról, annak ellenére, hogy nem vásároltak semmit. Egy felhasználó például arról számolt be, hogy mindössze öt perc alatt három tranzakció történt a kártyáján.

A tranzakciók összege felhasználónként változó, de a probléma minden esetben komoly. Elviekben olyan összegeket vont le az Apple, mint ami náluk, Magyarországon is érvényes egy-egy előfizetésükre: 2790, 3390 és 4490 Ft-ot.

A bankok az elmúlt órákban számos tájékoztatót adtak ki, de talán a Raiffeisen bankéból lehet legjobban leszűrni, hogy a probléma ezúttal az Apple-nél van.

Értesítjük Ügyfeleinket, hogy a külső partnernél bekövetkezett technikai probléma miatt egyes Ügyfeleink bankkártyáit az Apple alkalmazásboltja tévesen megterhelhette.

Kollégáink felvették a kapcsolatot az Apple illetékeseivel, a probléma megoldása folyamatban van.

Ti tapasztaltatok hasonló kellemetlenséget? Nálam személy szerint semmit nem vont le az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!