Elfelejtetted, hogyan kell kikapcsolni az iPhone-od? Az iOS 18 erre is megoldást kínál!

HusztiD 2024.06.14. 09:55 iOS, iPhone 0 db 25

Előfordult már veled, hogy elfelejtetted, hogyan kell kikapcsolni az iPhone-odat? Nem vagy egyedül. Lehet, hogy furcsának tűnik, de sokan keresnek rá a Google-ben, hogyan lehet kikapcsolni a készüléket. A jövőben ezt orvosolja az Apple az iOS 18 egyik újdonságával.

A kikapcsolás eddig egyébként pofon egyszerű volt, amikor az iPhone még Home gombbal rendelkeztek, azonban az iPhone X óta elhagyta ezt az Apple, így kicsit nehezebb volt a kikapcsolást megszokni. A régebbi iPhone-okon elég volt lenyomva tartani az oldalsó gombot, hogy megjelenjen a kikapcsolási csúszka a képernyőn. Azonban a Home gomb nélküli korszakban az oldalsó gomb most a Siri aktiválására szolgál, így a készülék kikapcsolásához az oldalsó gombot és egy hangerő gombot kell együttesen lenyomni.

Úgy tűnik, ez a kis változtatás megtörte az évek óta kialakult izommemóriát az Apple felhasználói körében és zavart okozott, ezért az bevezettek egy dedikált kikapcsoló gombot az iOS 18-ban. Az új kikapcsoló gomb a Vezérlőközpontban az iOS 18 egyik fő újdonsága, hiszen ott egy érintéssel kikapcsolhatjuk. A Vezérlőközpontot az iOS 18-ban ugyanúgy lehet előhívni, mint eddig, egy ujjmozdulattal a jobb felső sarokból, majd ugyanebben a sarokban megtalálható az új kikapcsoló gombot.

Már hét év telt el azóta, hogy az iPhone X először elhagyta a Home gombot és sok felhasználót zavart meg a kikapcsolás terén, de remélhetőleg ez a változtatás végre tartós megoldást nyújt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!