Az iOS 18 figyelmeztet, ha “lassú töltővel” töltünk

HusztiD 2024.06.12. 08:55 iOS, iPhone 0 db 23

A hétfői nap folyamán bemutatott iOS 18 több figyelemre méltó változást tartalmaz az iPhone akkumulátor egészsége és töltési beállításai terén. Az Apple több töltési limit beállítást is hozzáadott már az iPhone 15 felhasználók számára, de mostantól információkat a lassú töltő használatáról.

Az iOS 18 Beállítások alkalmazásában az iPhone 15 felhasználók több lehetőséget is találnak a töltési limit beállítására az “Akkumulátor” menü “Töltés” szekciójában. Korábban az Apple lehetőséget adott a 80%-os töltési limit beállítására, de mostantól részletesebb opciókat kínál: 85%, 90% és 95%-os töltési limiteket.

Az iOS 18 egy új funkciót is tartalmaz azonban, amely megmondja, ha lassú töltőt használ az iPhone töltésére. A Beállítások alkalmazásban Akkumulátor almenüben, Akkumulátor Szint grafikonjánál jelzi a rendszer, ha lassú töltőt használunk. Ha éppen lassú töltővel töltünk, figyelmeztető üzenet jelenik meg.

Pontosabb információkat nem tudni, hogy az Apple szerint mi számít lassú töltésnek, de valószínűleg közzétesznek majd egy támogatási dokumentumot az iOS 18 nyilvánosan megjelenésekor, amely részletesebb információkat nyújt erről a változásról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!