WWDC ’24 összefoglaló

HusztiD 2024.06.11. 08:55 Apple, iOS, iPad OS, Kiemelt hírek, macOS, tvOS, visionOS, watchOS WWDC ’24 összefoglaló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva 47

Az Apple magyar idő szerint tegnap este tartottam meg éves fejlesztői konferenciáját. A WWDC 24-en bemutatta a legújabb AI funkciókat, amelyek az iPhone-okra, iPad-ekre és Mac-ekre érkeznek. Bár az Apple későn csatlakozott a mesterséges intelligencia versenyhez, a cég most az OpenAI-jal való partnerség révén lép előre.

Apple Intelligence: személyre szabott AI élmény

Az Apple bemutatta az Apple Intelligence-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy személyre szabott AI-funkciókat élvezzenek. Az AI segítségével könnyebben írhatunk e-maileket, jelentéseket és személyes üzeneteket, valamint képeket generálhatunk a beszélgetések kontextusa alapján.

Új Siri: intelligensebb és kontextusérzékenyebb

Siri jelentős frissítéseket kapott, így intelligensebbé és kontextusérzékenyebbé vált. Mostantól több kérdést is feltehetünk egymás után, és Siri képes megérteni, hogy a kérdések összefüggnek egymással. A fejlesztők is integrálhatják az új Siri képességeit az alkalmazásaikba.

iOS 18: több testreszabhatóság és adatvédelem

Az iOS 18 új sötét módot, testreszabható lapokat és átdolgozott vezérlőközpontot hoz. Új adatvédelmi funkciók is érkeznek, mint például az alkalmazások zárolása és elrejtése, valamint a kapcsolatok és tartozékok hozzáférésének korlátozása.

Photos App: fejlett képszerkesztés és szervezés

A Photos alkalmazás új szerkesztési funkciókkal bővül, amelyek lehetővé teszik a nem kívánt személyek vagy tárgyak eltávolítását a képekről. Az Apple Intelligence segítségével a fotók szervezése is egyszerűbbé válik, mivel a rendszer jobban felismeri a kontaktjainkat és csoportosítja a képeket.

Genmoji: egyedi emoji generálás

Az Apple AI képességeit az emojik terén is felhasználja. A Genmoji lehetővé teszi, hogy egyedi emojikat hozzunk létre a hangulatunknak megfelelően, akár egy padlizsán egy sajtburgeren lovagolva.

macOS Sequoia: iPhone tükrözés és Safari frissítések

A macOS Sequoia új funkciója az iPhone tükrözés, amely lehetővé teszi, hogy a Mac-ről irányítsuk az iPhone-t. A Safari böngésző új Highlights funkcióval bővül, amely összefoglalja a weboldalak legfontosabb információit.

iPadOS 18: új kalkulátor és matematika jegyzetek

Az iPadOS 18 új kalkulátor alkalmazást és matematikai jegyzet funkciókat hoz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy vizuálisan oldják meg a matematikai problémákat.

watchOS 11: új egészségügyi funkciók

Az Apple Watch új frissítései között szerepelnek a ciklus- és terhességkövető funkciók, valamint a Vitals alkalmazás, amely passzívan figyeli az egészségi állapotunkat.

Vision OS 2: térbeli fotók és videók

A Vision Pro eszköz új szoftverfrissítése térbeli fotókat és videókat kínál, amelyek mélységi hatást és mozgást adnak a képekhez. A következő hónapok folyamán pedig az Apple Vision Pro olyan országokban lesz elérhető, mint Kína, Japán, Ausztrália, Kanada, Szingapúr, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság.

Apple TV+ és AirPods frissítések

Az Apple TV+ új InSight funkciója valós időben azonosítja a színészeket és a dalokat. Az AirPods új gesztusvezérlőkkel és jobb zajszűrő képességekkel bővülnek.

Az Apple idei fejlesztői konferenciája számos izgalmas újítást hozott, amelyek mind a mesterséges intelligencia, mind a felhasználói élmény terén jelentős előrelépéseket jelentenek. Ezek a frissítések várhatóan ősszel válnak elérhetővé.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A hozzászólások lezárva!