2026-ra OLED kiejlzőt kaphat az iPad Air és iPad Mini

HusztiD 2024.05.27. 09:55 Apple, iPad, Kiemelt hírek 0 db 21

Egy új ellátási láncból származó információ alapján az Apple 2026-ban piacra dobhat egy OLED kijelzős iPad Minit, és az iPad Air is ugyanekkor kaphatja meg az OLED kijelzőt. A jelentés szerint a Samsung gyártja le ezeket a paneleket az almások részére, akik már megkezdték a kijelzők mintáinak fejlesztését.

A ZDNet Korea jelentése szerint a Samsung Display 2025 végére várja az OLED kijelzők tömeggyártásának megkezdését, ami azt sugallja, hogy a termék 2026 elején kerülhet piacra. Az iparági információk szerint a Samsung múlt hónapban kezdte meg az új OLED tablet, az iPad Mini mintáinak fejlesztését.

A hírek egy OLED kijelzős iPad Air-t is említenek a Mini mellett. Az Apple a nemrégiben bemutatott iPad Pro modellekben drága és kifinomult kijelzőtechnológiát használ, ami az árakban is tükröződik, azonban az új technológia gyártása idővel olcsóbbá válik, lehetővé téve a középkategóriás termékekre való kiterjesztést.

A legújabb jelentés összhangban van a tavaly novemberi ET News által felvázolt iPad ütemtervvel:

  • 2024: Új 11 hüvelykes és 12,9 hüvelykes iPad Pro OLED és ProMotion kijelzővel
  • 2026: Új iPad Mini nagyobb, 8,7 hüvelykes OLED kijelzővel
  • 2026: Új 10,9 hüvelykes iPad Air OLED kijelzővel
  • 2027: Új 12,9 hüvelykes iPad Air OLED kijelzővel

Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy igazak lesznek-e a hírek és valóban megkapják az OLED panelt a Mini és Air modellek. Ti mit gondoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!