Az Apple kinyírja az iTunes egy részét

HusztiD 2018.03.08. 17:55 Apple Music, iTunes, Kiemelt hírek 0 db 530

itunes-lp

Jó ideje tudjuk, hogy a különféle streamszolgáltatóknak köszönhetően jelentősen csappant az iTunes népszerűsége. Az utóbbi évek folyamán nem igazán remekelt az Apple egykor szebb napokat megélt iTunes Store, melyet anno Steve Jobs idejében, 2003-ban indítottak útjára, majd hamar a legnépszerűbb online zeneletöltő szolgáltatás lett.

A Venture Beat egy kiszivárgott levelezésre hivatkozik, hogy az Apple értesítette az iTunes partnereit, miszerint hamarosan megszünteti az iTunes LP szolgáltatást. Ennek berkein belül az előadók csupán 2018. március végéig adhatják be az úgynevezett LP igényeiket, áprilistól már nem lesz lehetőségük rá. Mi több, hiába adják be az LP-s igényeiket a megadott határidőig, az idei év folyamán már úgyis elavultnak fognak számítani, de az ígéretek alapján az iTunes Match által minden kontentet letölthetnek majd a felhasználók.

Mi az az iTunes LP? Lényegében mondhatjuk úgy is, mint a fizikális CD-k virtuális változata. Aki megvesz egy iTunes LP albumot, annak elérhetővé vállnak az adott zeneszámok dalszövegei, az albumhoz tartozó képek és egyéb promóképek, videók, valamint egyéb érdekességek egyaránt. Nagyon jó kezdeményezés volt ez az Apple-től, de sajnos ezt csak a rendes macOS/Windows alatti iTunes támogatja, iOS készülékekhez sosem készült optimalizáció. Talán ennek köszönhetően mondható el, hogy nagyon kevés előadó élt vele, ugyanis az elmúlt 10 év folyamán csupán 400 olyan album volt, mely támogatta.

Ha abból indulunk ki, hogy kevés olyan album volt, mely részese az iTunes LP-nek, akkor érthető, hogy miért nyírja ki az Apple. Valamint érdemes szintén figyelembe venni, hogy az utóbbi évek folyamán, mióta beléptek a zenestreamingelő szolgáltatók világába, azóta ők is nagy előszeretettel reklámozzák az Apple Music-ot, ahol az iTunes LP-hez hasonlóan egy rakás exkluzív kontent várja a felhasználókat.

Van, ki közületek beruházott valamikor egy iTunes LP albumra?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!