Az FBI-nak egyáltalán nem tetszik, hogy ennyire biztonságos az Apple

HusztiD 2018.01.16. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 436

apple-fbi-escalate-crypto-fight-showcase_image-8-a-8889

Az Apple neve számos alkalommal felmerült az FBI kapcsán. Elég csak a 2015-ös San Brenardino-o terrortámadásra visszaemlékezni, hiszen ez volt az egyik legtöbbet vitatott ügyük. Mint tudjuk, a szövetségiek megpróbálták szép szóval kérni az Apple-t, hogy törjék fel a terrortámadáskor használt készüléket, de erre nemet mondtak.

Úgy tűnik, hogy az FBI-t továbbra is nagyon érzékenye érinti eme téma, ugyanis a napokban Manhattanben megtartott Cyber Security konferencián Stephen Flatley igazságügyi szakértő gonosz géniuszoknak nevezte az almásokat a biztonságügyi eljárásaik miatt. Flatey-nél lényegében az csapta ki a biztosítékot, hogy mostantól sokkal hosszabb ideig tart feltörni egy készüléket az Apple-nek köszönhetően.

A szakértő elmondása alapján korábban egy másodperc alatt 45 jelszót lehetett bepróbálni az Apple rendszerein, míg most 18 másodpercre növelték a 45 próbálkozást az almások. Ezáltal sokkal több időt vesz igénybe, ha egy ügy folyamán fel kell törniük valakinek a készülékét, s Flatley emiatt nyilvánította ki nem tetszését, s szólta le a kaliforniaiakat, hiszen szerinte nagyon gonosz húzás volt.

Ha belegondolunk, akkor nyilván érhető az Apple és az FBI álláspontja egyaránt. Ha nehezebb feltörni egy készüléket, akkor a hatóságok nehezebben férnek az adatainkhoz, így nem kell annyira paráznunk. Viszont ha van egy nagyon kényes ügy, mint mondjuk a San Bernardino-i terrortámadás, akkor bizony igencsak megnehezítik a hatóságok dolgát az almások. Egy korábbi cikkünkben egyébként pont ezt boncolgattuk, hogy mennyire jó az, hogy ennyire titkosít az Apple.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!