Az Apple betör a vállalati felhasználók piacára

HusztiD 2014.01.30. 11:30 Apple, iPhone, Tim Cook 0 db 442

A Business Insider egy eléggé érdekes hírt közölt nemrég, melyből meglepő dolgok derültek ki. Mint tudjuk, a vállalatokban eléggé nagy potenciál létezik, így nem csoda, ha az Apple ezt a piacot is megcélozza, hogy átvegye a BlackBerry uralmát. Tim Cook és Peter Oppenheimer által az előző negyedéves konferencián megosztott számok magukért beszélnek.

A Fortune 500-as listáján szereplő cégek 97%-a iPhone-t használ, a Global 500-as listán pedig a vállalatok 91%-a alkalmazza ezt a telefont. Ha az iPad-et nézzük, akkor ott még ennél is jobb megoszlásokat vehetünk észre: a Fortune 500-ba tartozó cégek 98%-a, míg a Global 500-as listán szereplők 93%-a használja az Apple tabletjét. Továbbá az IDC statisztikája alapján elmondható, hogy az amerikai cégek 59%-a használ iPhone-t, a 78%-uk pedig iPad-et.

Oppenheimer kifejtette, hogy a vállalatok, beleértve a Cisco, Accenture vagy az American Airlines több ezer alkalmazottja használja a munkahelyén nap mint nap az iPhone-t. Ezen felül a Deloitte és a GE vállalat már fejenként 50 ezer almás telefonnal rendelkezik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!