Egy repülőgép szerencsétlenség kapcsán fontos szerepet játszott egy iPad

HusztiD 2021.11.22. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 638

Megszokhattuk már, hogy bizonyos időközönként olvashatunk egy-egy érdekes történetet azzal kapcsolatosan, hogy miképp mentette meg az Apple egyik terméke egy adott ember életét. Általában ezek a témák az Apple Watch köré épülnek, azonban a CNN legújabb története egy iPad-et emel ki.

Nem olyan régen a Pennsylvaniában, Pittston Townshipben található Wilkes-Barre Scranton nemzetközi repülőtérről szállt fel egy kis gép, melyen egy apa és lánya utazott hétvégi kikapcsolódásként. Kis idő teltével a radarok elvesztették a repülő jelét, képtelenek voltak beazonosítani, így a legutolsó ismert helyszín körzetébe mentőcsapatokat küldtek, akik öt órán át keresték a gépet és utasait.

Több, mint 30 ember vett részt a keresésben, azonban nem jártak sikerrel. A mentőcsapatnak sikerült az eltűnt pilótát beazonosítani, így kapcsolatba léptek a feleségével, aki megadta férjének a telefonszámát. A csapat képes volt a szolgáltató által megpingelni a telefont, majd kiderült, hogy a közelben vannak iPad-ek, melyek a hálózaton voltak. Mivel sikerült a jelet beazonosítani, így az iPad-ek által könnyen kiderítették, hogy pontosan hol vannak.

Sajnos a repülőgép lezuhant, azonban szerencsés módon a pilóta és utasa apróbb sérülésekkel megúszták a szerencsétlenséget. Az eset néhol ködös, így a szövetségi légiirányítás még vizsgálja az ügyet és annak pontosabb körülményeit.

Szűkös volt ugyan a CNN beszámolója, azonban érdekes, hogy az iPhone közelében lévő iPad-eket sikerült ezen módon beazonosítani úgy, hogy megtudták a pontos lokációt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!