Továbbra is az Apple vezeti a tableteladásokat

HusztiD 2021.08.03. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 150

Hogy immáron hivatalosan is véget ért az idei év második negyedéve, így az IDC elezőcsapata egy új felméréssel állt elő. Legutóbb azt vizsgálták, hogy milyenek voltak a piacon a tableteladások és azok hogyan alakultak az előző évhez képest.

Nem meglepetés, ha azt mondjuk, hogy ezúttal is az Apple volt az első számú gyártó. Ameddig egy évvel ezelőtt 12,5 millió iPad-et passzoltak el, addig idén 400 ezerrel növelték eladásaikat. Ez 3,5 százalékos javulást jelent, valamint a piaci megoszlás ezennel 31,9 százalékos.

Az almások számai elegendőek voltak, hogy lenyomják a Samsung és Lenovo párosát, hiszen az előző 8, míg az utóbbi gyártó 4,7 millió tabletet passzolt el. Érdemes azt is megjegyezni, hogy az egy évvel korábbi adatokhoz képest 13,3 és 64,5 százalékos javulást értek el a kaliforniaiak riválisai.

Ha a piaci egészet nézzük, akkor láthatjuk, hogy kicsit, de növekedett a szegmens 1,6 millióval, ami 4,2 százalékos éves rátának felel meg. Ez alapján elmondhatjuk, hogy igazából stagnált a piac, de kíváncsian várjuk a következő negyedéves felméréseket is.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!