Kimagaslóan vezeti az 5G-s eladásokat az Apple

HusztiD 2021.06.22. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 69

A Strategy Analytics elemzőcsapata egy új kimutatással állt elő, melyben azt vizsgálták, hogy milyenek a gyártók okostelefon eladásai. Mióta az Apple piacra dobta az első 5G képes iPhone modelljeit, azóta kimagaslóan teljesítenek, hisz minden riválisukat maguk mögé utasítanak.

Az alábbi táblázatban a tavalyi év utolsó negyedévének és az idei év első negyedévének az adatai szerepelnek. Láthatjuk, hogy az előző év végén 52,2 millió 5G-s iPhone-t adott el a kaliforniai vállalat, amely az összes eladás 40,7 százalékát jelentette, míg 2021 Q1-ben 40,4 milliós számokról és 29,8 százalékos megoszlásról beszélhetünk.

A második helyen az Oppo előbb 13,9, majd 21,5 milliós számokkal szerepel, amit a Vivo követ 12 és 19,4 millióval. Érdekesség, hogy az okostelefonokat mindig a Samsung vezette az utóbbi évek folyamán, azonban egyelőre úgy néz ki, hogy nem képesek ezt behozni az 5G-vel, ugyanis csak a negyedik helyre volt elegendő a 9,5 és 17 milliós száma a gyártónak.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a helyzet hosszabb távon. Egyelőre úgy néz ki, hogy mióta az almások piacra dobták az 5G képes iPhone modelljeiket, azóta magasan vezetik ezeket az eladásokat. Hogy a jövőben ezt mennyire tudják tartani, az kérdéses, de vélhetően csökkennek majd az arányok, ahogyan a többi gyártónak is egyre több ilyen készüléke lesz piacon.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!