Mikor érkezik az iOS 15?

HusztiD 2021.06.11. 09:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 5 078

Az Apple előző hét hétfőn mutatta be az aktuális főrendszereit, mint az iOS 15-öt, iPadOS 15-öt, macOS Montereyt és a watchOS 8-at. Számos újdonságot tartogatnak majd az új szoftverek, azonban ahogyan a korábbi évek folyamán megszokhattuk, a vállalat vezetői nem árultak el pontos megjelenési dátumot.

Ahogyan lenni szokott, a regisztrált fejlesztők már a hétfő esti médiaeseményt követően letölthették a szóban forgó rendszerek első bétáit. Aki pedig nem fejlesztő, de kipróbálná, annak csupán a publikus bétával lehet majd kísérleteznie, azonban az ígéretek szerint ennek a megjelenése valamikor júliusra várható.

Ha a korábbi évek tendenciáit nézzük, akkor a publikus béta mindig július elején érkezett meg, pont akkor, mikor az Apple már a második bétákat adta ki a fejlesztők számára. Mondhatjuk nyugodtan, hogy a fejlesztők mindig egy-egy kiadással előrébb járnak, mint a publikum.

Mivel az Apple az elmúlt napok folyamán adta ki az első fejlesztői bétát, így a másodikat feltehetően a következő, vagy az azt követő héten tehetik elérhetővé. Ez valószínűsíthetően azt jelenti, hogy az első publikus béta a következő két hét folyamán fog megérkezni.

No és mikor érkezik az iOS 15 végfelhasználói kiadása? Sokára. Ha az előző évekre hagyatkozunk, akkor az almások mindig az aktuális évi iPhone eventen jelentették be azok megjelenési dátumát. Ha tippelni kellene, akkor nagyjából szeptember első felére, esetleg közepére várhatóak az új főrendszerek.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!