Az iFixit darabjaira szedte a 2021-es iMac-et

HusztiD 2021.05.27. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 194

Az Apple nem olyan régen mutatta be, majd dobta piacra az új iMac szériát, amelyben immáron az M1-es chip adja a gép szívét, lelkét. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a iFixit csapata gyorsan lecsapott az Apple legújabb termékére, hogy darabjaira szedje, majd beszámoljon, hogy mennyire könnyű, avagy éppen nehéz a notebook-ot megszerelni.

Elmondhatjuk, hogy az új gépet továbbra sem könnyű szervizelni, akárcsak a vállalat többi termékét. Mint tudjuk, az új modell előlapjáról ugyan eltűnt az almás logó, ami korábban a WiFi antena és a Bluetooth konnektivitásért is felelt. Most ugyanúgy ott van a gép belsejében egy aprócska kocka, amely ugyanezt a célt szolgálja annak ellenére, hogy elöl már nem látunk logót.

Mivel az Apple az Intel chipjeiről a saját gyártású M1-es processzorára állt át, ezért másabb lett a gép belső felépítése. Kevesebb hely kell az elektronikának, ezáltal pedig csökkenthető volt a gép vastagsága, hiszen immáron minden egy lapkára van forrasztva.

A szakemberek 10-ből 2 pontot adtak a gép szerelhetőségére. A pozitív oldalon szerepel, hogy a csatlakozók, bekapcsológomb, hangszórók és a webkamera könnyen cserélhetőek. Ami pedig fejfájást okozhat, az a belső tápegység szervizelése, valamint a kijelző cseréje. Sajnos a belső háttértárat nem lehet bővíteni, ahogyan a memóriát sem, illetve felnyitáshoz az egész kijelzőt le kell szedni, ami egyébként ragasztva van a vázhoz.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!