Folyamatosan növekednek az Apple Mac eladásai

HusztiD 2021.05.18. 12:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 48

A Strategy Analytics elemzőcsapata egy új kimutatással állt elő, melyben a világszintű PC-s eladásokat vizsgálták az idei év első negyedévének adatai alapján. Mint kiderült, maga a piac majdnem duplázódott és az almások is képesek voltak tartani a tempót.

A legtöbbet eladott gyártó a Lenovo volt, ami az előző év ugyanezen időszakához 84 százalékkal növelte eladásait, így 16,3 millió PC-t szállított le. A második helyen lévő HP 15,4 milliós számokat produkált, míg a Dell 10 milliós egységet passzolt el.

Ami számunkra érdekes, az az Apple, hiszen az előző vizsgált időszakhoz képest 2,9-ről 5,7 millióra növelte az eladásait, ami 94 százalékos pluszt jelent. Egyelőre úgy tűnik, hogy az új M1-es Mac-ek meghozták az eredményt, hiszen közel duplázta eladásait a kaliforniai vállalat. Ameddig tavaly a piac 7,8 százalékát tudhatták magukénak, addig most 8,4 százalékot.

Érdemes megemlíteni, hogy maga a PC piac eladásai is 81 százalékkal nőttek. 2020 első negyedévében összesen 37,8 millió PC-t szállítottak le a gyártók, azonban most, egy évvel később már 68,2 millióról beszélhetünk.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!