Az Apple bejelentette a WWDC ’21 dátumát

HusztiD 2021.03.31. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 165

Az Apple egy kicsikét eltért az eddigi hagyományoktól, hiszen eddig mindig május elején jelentették be, hogy mikor esedékes az adott évi fejlesztői konferenciájuk. A tegnapi nap folyamán viszont egy sajtóközlemény berkein belül közölték a hírt, hogy június 7-től veszi kezdetét a fejlesztői konferenciájuk hete.

Az elmúlt években megszokott volt, hogy a fejlesztők 1 599 dolláros áron vásárolhattak bérletet a konferencia hetére. Ezeket korlátozott darabszámban árulták az almások, s lényegében itt ismerhették meg az új rendszereket még jobban, egyeztethettek más fejlesztőkkel és az Apple mérnökeivel. Mivel most, az előző évhez hasonlóan az egész online lesz megtartva, ezért számukra is ingyenes lesz az előadás a fejlesztői alkalmazásban és a weboldalon.

Mivel 7-én indul a WWDC ’21 hete a fejlesztők számára, így várhatóan ezen a napon kezdenek az előadással a kaliforniaiak, amikor is bemutatkoznak az új szoftverek. Feltehetően az eseményt megelőző egy-két hétben konkrétabb időpontot is kapunk, hogy mikor és hány órakor veszi kezdetét a event.

Mit várhatunk? Ha új hardvereket nem is, de szoftvereket biztosan bemutatnak az almások, mint az iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, watchOS 8 és a tvOS 15. Mivel ez lesz a harminckettedik konferenciájuk, amit ráadásul  online rendeznek meg, ezért reméljük, hogy Tim és csapatának lesz egy-két meglepetése is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!