Jót tett az eladásoknak, hogy később dobta piacra az iPhone 12 szériát az Apple

HusztiD 2021.03.03. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 176

iphone-12-blue-aluminum

A jól ismert Counterpoint Research elemzőcsapata szerint nagyon jótt tett az eladásoknak az, hogy az Apple csúsztatott az iPhone 12 széria piacra dobásával. Főleg akkor igaz ez, ha az európai eladásokat nézzük, ahol a 2019-es évhez képest 14 százalékkal estek vissza tavaly az összesített eladások.

Hiába volt viszonylag nagyobb csökkenés, ebből az Apple csak 4 százalékot érzett meg, ami nem igazán nevezhető kiemelkedő számnak. Viszont a szakemberek úgy hiszik, hogy eleve egy hullámvasút volt az előző év a pandémiának köszönhetően és ezt nagyon sokan megérezték.

Ami viszont jót tett az almások részére az iPhone 12 csúsztatásával, az két dolog. Az első, hogy kitolták az iPhone 11 széria és iPhone SE életét, így azokból egy kicsivel többet vásároltak az emberek. A második pedig, hogy az október-novemberi piacra dobással kiváratták a vásárlókat, így nagyobb eladásokat produkáltak. Elviekben az európai telefoneladások 30 százalékát tette ki az Apple a tavalyi év utolsó negyedévében az iPhone 12 szériával.

Egyébként a számok már az első negyedéves beszámoló után sem hazudtak, hiszen láthattuk, hogy tényleg kiemelkedő eladásokat sikerült produkálniuk az almásoknak. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz az idei év, illetve milyenek lesznek a nagyobb gyártók eladásai, továbbra is csökkenő tendencia lesz-e megfigyelhető.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!