A TSMC is besegít az Apple első okosszemüvegének gyártásába

HusztiD 2021.02.16. 12:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 84

arglassesyay

Jó ideje olvashatunk már arról, hogy az Apple hamarosan beszáll az AR képes headset-ek és az okosszemüvegek világába. Korábbi információk szerint elsőnek a headset-et dobhatják piacra, majd utána nem sokkal érkezhet az első szemüveg, amely szintén a kiterjesztett valóságbéli funkciókra gyúr rá.

A Nikkei arról számolt be, hogy az Apple számára a jól ismert chipgyártó, a TSMC lesz nagy segítségére. Mint tudjuk, ők azok, akik évek óta gyártják az A szériás ARM chipeket a kaliforniaiaknak. A hírek szerint a partner most az OLED modulok kapcsán segédkezik.

Elviekben annyira kis OLED kijelzőket szeretne az Apple beépíteni a közelgő termékeibe, amit igazán nehezen tudnak legyártani mások által. Pont ezért is álltak össze a TSMC-vel, mivel ők jártasak a témában, s képesek egészen kis alkatrészeet is előállítani.

Ne feledjük, egyelőre csak különböző pletykákat olvashatunk az almások első AR headset-je és okosszemüvege kapcsán. Hogy végül mikor mutatják be azokat hivatalosan, az még erősen kérdéses, ám egyes pletykák szerint még idén sor kerülhet erre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!