Gyártási problémák adódhatnak az iPhone 12 szériával

HusztiD 2021.02.10. 12:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 282

iphone-12-pro-triple-camera-video

A Bloomberg nem olyan régen azt elemezte, hogy milyen hatással volt a pandémia a különböző gyártókra. Sok óriásnál komoly kellemetlenséget okozott a vírushelyzet, ugyanis alaposan visszaestek az eladások. Legjobban például az autóipar érezte meg az egyik legnagyobb visszaesést.

A problémát az jelenti, hogy a legtöbb beszállító komponens hiánnyal küzd, így egy-két kiegészítőnél megemelkednek az árak. Például az utóbbi hat hónap folyamán összesen 15 százalékkal nőtt a kijelzők előállítási költsége. Ez természetesen nem jó hír, hiszen bizonyos gyártókra nagy kihatással lehet.

Elviekben az Apple-nél nincs akkora baj, azonban a LiDAR komponenseknél borulhat ki a bili. Ha minden igaz, akkor a beszállítók szűkében vannak az alkatrészeknek, így nem kizárt, hogy hamarosan kevesebb szenzort fognak tudni legyártani az almások részére, mint amelyre előzetesen szükség lenne.

Mivel véget ért a karácsonyi időszak, így az Apple-nek is csökkennek ilyenkor az eladásai. A kérdés az, hogy milyen mértékben, illetve hogy a partnerek milyen mennyiségben tudnak új szenzorokat leszállítani. Reméljük, hogy annyira nagy hiány azért nem mutatkozik majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!