Adatvesztéssel járhat, ha kevés szabad hellyel installálod a macOS Big Sur-t

HusztiD 2021.02.09. 09:55 Kiemelt hírek, macOS 1 db 219

wwdc-2020-14.54.48-PM

Egy jó ideje kint van az Apple legutóbbi Mac-ekre szánt operációs rendszere, a macOS Big Sur, de úgy tűnik, hogy egy komoly hibát fedeztek fel benne a hozzáértők. A Mr. Macintosh blog arról számolt be, hogy bizonyos esetekben adatvesztést okozhat az, ha az almások legújabb szoftverét telepítjük fel.

Magához a macOS Big Sur-hoz hivatalosan 35,5 GB kell. Tehát ennyi szabadhelynek kell lennie ahhoz, hogy problémamentesen telepíthető legyen. Sajnos a rossz hír az, hogy maradt egy aprócska folt a szoftveren, így az operációs rendszer már akkor is enged telepíteni, ha ennél kevesebb tárhely áll rendelkezésre.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Big Sur simán átugorja a 35,5 GB-os kapacítást, így jóformán szinte bárki telepítheti a rendszert, akinek nincs elegendő helye. Az ennél rosszabb hír pedig, hogy ebben az esetben adatveszteséget fogunk tapasztalni és akár az összes gépen lévő fájlt letörölheti a szoftver.

Az Apple egyelőre nem reagált a problémára, de nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan egy kisebb frissítést tesznek hozzá elérhetővé, ahol orvosolva lesznek az alábbi problémák. Mi pedig azt javasoljuk, hogy mindig érdemes a megfelelő mennyiségű szabad hellyel nekiindulni bármilyen telepítésnek, ugyanis ellenkező esetben ehhez hasonló hibákat csalhatunk elő.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Attila - 2021.02.10. 03:41

    Vicc az egész!! Az alig több, mint 1 éves iMac olyan lassan tölt be, mint régen a Windows. Bíztam benne, hogy a frissítés majd javít ezen De egyre rosszabb. Egy rakás szar lett, illetve valószínűleg már az új processzorra lett csak optimalizálva

Szólj hozzá Te is!