Vércukorszint mérés lehet az Apple Watch 7 egyik újdonsága

HusztiD 2021.01.26. 12:55 Apple Watch, Pletykák 5 hozzászólás 666

apple-watch-series-6-product-red-back

Az Apple idén ősszel dobja piacra a hetedik generációs okosóráját, melyben egy igazán hasznos újdonság debütálhat. Mint tudjuk, a hónapokkal ezelőtt bemutatott Apple Watch 6-nak a nagy újdonsága, a véroxigén mérés volt, s most úgy tűnik, hogy ezen az irányon mennek tovább – legalábbis részben.

A koreai ET News számolt be a legújabb pletykákról, melyek azt állítják, hogy az ősszel érkező okosóra képes lesz a vércukorszint mérésére is. Az amerikaiak 10 százaléka cukorbetegségben szenved, így elviekben az almások részben ezért hordják szívükön a dolgot, s ezért szeretnék mihamarabb bemutatni eme új funkciót, mely szintén hasznos lesz világszerte emberek milliói számára.

Mivel ez csak egy újabb pletyka a sok közül, így érdemes óvatosan, fenntartásokkal kezelni azt. Mi kíváncsian várjuk, hogy vajon tényleg sikerülhet-e még idén egy hasonló új funkciót bemutatni az Apple-nek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. g - 2021.01.26. 14:05

  Az utolsó előtti mondat az egyetlen értelmes ebben a cikkben. Ez egy rohadt nagy pletyka:) Most is van olyan szenzor amivel vérvétel nélkül lehet vércukrot mérni már vagy 6 éve működik tökéletesen. Az Apple nem az innovációról híres, csak kullog mások mögött. Nem kellene ilyen hülyeségeket írni. Van olyan cég aki meg tudja ezt oldani, de az nem az Apple.

 2. Nemvasar Olo - 2021.01.26. 17:39

  És aPPLE áron lehet kapni majd hozzá a tesztcsíkot? Ettől még innovatív.

 3. Joci - 2021.01.27. 14:10

  Kedves g! Kérlek oszd meg velünk , hogy melyik ez a készülék. Én mint 30éve cukorbeteg szívesen venném, hogy mivel tudnám kiváltani a napi 5szöri szúrást egy szerkezettel amit nem kell beszúrni bőr alà és mégis megmutatja a vércukor eredményemet. Legjobb tudásom szerint ma még nincs ilyen készülék, csak olyan, aminek az érzékelőjét bőr alá kell beszúrni, ami viszont roppant kellemetlen és kényelmetlen is. Viszont ha egy óra tudnà ezt, az a cég nagyon sok pénzt tudna keresni ezzel, a cukorbetegek életét pedig nagyon meg tudnà könnyíteni ezzel a funkcióval. Szóval remélem ez nem csak egy pletyka lesz, bár sajnos minden újabb generációnál felreppennek ezek a cukormérős pletykák, amik sajnos”pletykának megmaradnak”… pedig emberek százmilliói várják ezt a funkciót, akik nem sajnálnának rá 100-200ezer forintot,eurót,dollárt egy órára ,ami tudná ezt a funkciót.

 4. g - 2021.02.03. 14:15

  Kedves Joci!

  Óráról nem tudok, hogy lenne. A samsungnál ugyanilyen pletykák vannak, hogy a következő órában lesz.
  Ami viszont tuti az az Abbot FreeStyle Libre. Itt egy szenzort kell felrakni a karodra, ami akkor mint 2 db 20Ft-os érme egymásra rakva. Egyszer fel ragasztó és 2 hétig működik, sőt van egy progi amivel ki lehet terjeszteni egy hónapra. A telefonod dal olvasod le a szövetű cukor eredményt. Kifort technológia nagyon jó. 6 éve használom.

 5. Joci - 2021.02.19. 23:35

  Kedves g! Nagyon köszönöm a hasznos információt, utána is néztem… hát nem olcsó egy dolog ez a kis mérőszerkezet, főleg ha azt veszem, hogy 14nap alatt lemerül. Ez havonta minimum 40ezer forintos extra költséget jelentene egy februári hónapban. Abban bízom, hogy az apple kidobja az óràs mérőt, mert ez pár hónap alatt visszahozná az árát…a libre-vel szemben.

Szólj hozzá Te is!