Még a jövő évi csúcsmodellekben debütáló Snapdragon 888-at is lenyomja az Apple A14-es chipje

HusztiD 2020.12.22. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 267

a14-bionic-chip-video

A Qualcomm az elmúlt napok folyamán osztotta meg hivatalos benchmark tesztjeit az új processzorával, a Snapdragon 888-cal kapcsolatosan. A gyártó csúcschipje a következő év folyamán megjelenő Androidos készülékekben kap majd helyet.

Az AnandTech csapata viszont úgy gondolta, hogy a leközölt adatok alapján ő is elvégzi a szükséges tesztjeit, hogy előzetesen összevesse azt, milyenek a jelenleg piacon lévő okostelefonok (és természetesen a benne lévő chipek) a jövőre megjelenő új prcesszorhoz képest.

A Geekbench 5 adatai alapján láthatjuk, hogy a 888-hoz hasonlítva az iPhone 12 Próban lévő A14-es chip sokkal jobban produkál. Egymagos eredményeknél több, mint 30 százalékos különbségről beszélhetünk, míg többmagosnál csak 10 százalékról. További érdekesség, hogy egymagos teljesítménynél még az előző évben megjelent iPhone 11 Pro is lepipálja az újoncot, azonban a többmagos megmérettetésnél kicsivel alulmarad.

qualcomm-snapdragon-benchmark-1

A GFXBench-nél pedig a chipek grafikai teljesítményeit mérték. Itt láthatjuk, hogy a Snapdragon 888 a felső százaléknál landolt, azonban az utóbbi egy évben kiadott iPhone modellek (az új SE, a 11-es és 12-es széria) mind jobban teljesített. Ha itt az Apple aktuális csúcsmodelljéhez hasonlítunk, akkor 20 százalékos különbségről beszélhetünk.

qualcomm-snapdragon-benchmark-2

Mint mindig, ezúttal is fontos megjegyezni, hogy ezek csak száraz adatok. Lehetséges, hogy a valóságban, hétköznapi feladatok alatt jobban produkál a gyártó új chipje, mint a riválisoké, de ezt csak a későbbiek folyamán tudhatjuk meg, ha már felkerültek az első összehasonlító videók a netre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!