Ezek voltak a 2020-as év legtöbbet letöltött és legjövedelmezőbb alkalmazásai

HusztiD 2020.12.16. 09:55 App Store, iOS, Kiemelt hírek 0 db 583

appledeveloper

Az Apple december elején osztotta meg a nagyérdeművel, hogy melyek voltak az idei év legjobb alkalmazásai. Az App Annie elemzőcsapata azt vizsgálta meg, hogy mely appok és játékok voltak a legnépszerűbbek az elmúlt szűk egy év során, januártól novemberig. A statisztikában az App Store, valamint a Google Play adatai szerepelnek.

A két óriás újabb rekordot döntött az idei évben, ugyanis az App Store és a Google Play együttesen 130 milliárd dolláros forgalmat generált az elmúlt 11 hónapban. Ez 25 százalékos éves pluszt jelent a tavalyi 112 milliárdos adatokhoz képest. Ha pedig tovább bontjuk a számokat, akkor az Apple digitális áruháza a bevételek kétharmadát produkálta, míg a maradék egyharmadot a Google platformja.

Míg az előző év folyamán a legtöbbet letöltött alkalmazás a Facebook Messenger volt, addig az most öt helyet csúszott hátra a listán, s helyét a TikTok vette át, amely tavaly még a harmadik helyen szerepelt. Ezzel olyan ismertebb appokat előzött meg a közösségi alkalmazás, mint a Facebook és a WhatsApp. A legnagyobbat egyértelműen a Zoom lépett előre, hiszen ameddig tavaly a 219. helyen tanyázott, addig most a 4. helyre jött előre.

tiktok-most-downloaded-app

Természetesen a felhasználók továbbra is a Tinder-en belül költötték el a legtöbb pénzt, azonban a TikTok sem panaszkodhat, hiszen a tavalyi 15-ről a 2. helyre jöttek fel. Úgy tűnik, hogy a Disney+ szolgáltatás is jövedelmező, hiszen a 37. helyről a 4-re jöttek fel, míg a Netflix a 4-ről csúszott visszább két helyezést.

Végül ha az aktív felhasználókat nézzük, akkor továbbra is a Facebook által birtokolt appok szerepelnek az első helyen, ami mellett egyébként számos ismertebb applikáció is megtalálható a toplistában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!