Sebességteszt: iPhone 12 Pro vs Galaxy Note 20 Ultra – avagy hogyan teljesít egymással szemben a két bajnok?

HusztiD 2020.11.05. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 773

maxresdefault

Most, hogy immáron megjelentek az Apple legújabb csúcsmodelljei, az iPhone 12 széria, a PhoneBuff csapata készített egy új összehasonlító videót, melyben a Samsung legújabb csúcsmodelljével, a Galaxy Note 20 Ultrával vetik össze. Ahogyan lenni szokott, több alkalmazást futtatnak le egy robotkar segítségével az első körben, majd a másodikban újra megnyitják őket hogy megnézzék, melyiknek kerül kevesebb időbe betöltenie az adott appokat.

Az iPhone 12 Próban összesen 6 GB RAM-ot találhatunk meg, mely mellett az almások új, A14 Bionic processzora teszi a dolgát. Ezzel ellenben a Galaxy Note 20 Ultrában egy Snapdragon 865-ös chipet fedezhetünk fel, ami mellé a gyártó egyenesen 12GB memóriát pakolt. Ha csak a papírformát nézzük, akkor a dupla akkora memória miatt a Samsung az esélyesebb.

Ahogyan a videóban láthatjuk, az első körben szinte fej-fej mellett halad a két telefon, melyet 14 másodperc előnnyel, de az Apple készüléke nyer meg. A második körben pedig inkább a memóriamennyiség mutatkozik meg, ugyanis ott az a kérdéses, hogy a korábban betöltött appokat mennyi idő alatt tudják a telefonok megnyitni. A második végéig egészen jól haladt az iPhone 12 Pro és több alkalmazásnyi előnye volt, s úgy tűnik, bőven elegendő bele a 6 GB RAM. Egyértelműen látszik, hogy processzorra erősebb az Apple készüléke, így játszi könnyedséggel teljesíti a feladatokat az új csúcsmobil.

Egészen szép teljesítmény ez mindkét telefon részéről. Talán kijelenthetjük, hogy jelenleg elértünk oda, amikor elkezdnek piacra kerülni az Apple azon vetélytársai, melyek képesek valamelyest felülmúlni az aktuális iPhone modelleket. Érdemes viszont megjegyezni, hogy a valós életben kisebbek, észrevehetetlenek ezen különbségek, viszont az alábbi videó remekül demonstrálja a két készülék közötti különbséget.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!