Darabjaira szedte az iPhone 12 és 12 Prót az iFixit

HusztiD 2020.10.26. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 199

iFixit-iPhone-12-Teardown-2-Scaled

Hivatalosan az előző hét pénteken jelent meg az iPhone 12 és a 12 Pro az első körös országokban, így ennek megfelelően az iFixit csapata lecsapott a legújabb almás csúcsmobilokra, hogy szétszereljék, majd elmondják róla a véleményeiket. Mint tudhatjuk, hosszas idő után most tért át újra a szögletesebb formatervre az Apple, azonban ennél egy csipetnyivel több változást rejtenek magukban az új mobilok.

A telefonok felnyitását követően a szakemberek meglepődtek, hogy szinte egy az egyben ugyanúgy néz ki az iPhone 12, mint a 12 Pro. Akadnak azonban különbségek, ám ezek mértéke minimális. Ami érdekes, hogy több alkatrész is felcserélhető a telefonok között. Ugyan a Pro modellben egy jobb kijelzőt találhatunk meg, azonban ezt nyugodtan kicserélhetjük a 12-es kijelzőjére, ugyanúgy működni fog.

Ahogyan korábban kiderült, mind a két telefonban egy 2 815 mAh-es akkumulátor kapott helyet, így ezeket is könnyedén cserélhetjük a készülékek között. Ezek mellett pedig a többi alkatrész is megegyezik, illetve a tavalyi iPhone 11 Próhoz képest nem sok változás történt, hiszen ugyanúgy egy L alakú alaplapot találhatunk meg, a vezeték nélküli töltéshez szükséges tekercset, illetve az egyéb olyan alkatrészeket, ami például az előlapi TrueDepth kamerát alkotja.

No és hogyan vélekednek a szakemberek az új csúcsmodellekről? Összesítettben 6 pontra osztályozták az iPhone 12 és 12 Prót. A fő probléma ismételten az, mint a tavalyi modellnél, vagyis az üveghátlapos kialakítás nagy kihatással van a szerelhetőségre. Ha törik a hátlap, akkor jóformán az egész telefont a darabjaira kell szerelni, s cserélni kell a keretet is, ami megnehezíti, s meghosszabbítja a folyamatot. Jó hír  viszont, hogy az újdonságok ellenére továbbra is a kijelzőt és az aksit a legkönnyebb cserélni az új telefonokban, ezen felül pedig több alkatrész is moduláris, ami a szerelhetőséget könnyíti meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!