20-25 százalékos teljesítménynövekedést hozott az iPhone 12

HusztiD 2020.10.21. 15:55 Kiemelt hírek 0 db 502

a14-bionic-chip-video

Elkezdtek felszínre kerülni az első Geekbench iPhone 12 Pro pontszámok, melyekből hozzávetőlegesen megállapítható, hogy milyen mérétkű teljesítménynövekedésre számíthatunk. Mint tudjuk, az Apple évről évre fejleszti a processzorait, s mindig látványos előrelépésekre számíthatunk.

A Geekbench alapján az iPhone 12 Pro 1 597 és 4 152-es pontszámmal végzett egymagos, illetve többmagos teljesítményben. Ha ezt a tavalyi csúcsmodellhez, az iPhone 11 Próhoz hasonlítjuk, akkor előbb 20, míg utóbbi 26 százalékos teljesítménynövekedést tapasztalhatunk, hiszen az előző telefon 1 327 és 3 289 ponttal végzett.

Nyugodtan elmondhatjuk azt is, hogy az Apple évről évre hozza a stabilitást, hiszen mindig ennek megfelelő sebességnövekedést tapasztalhatunk. A mostani A14 Bionic chip ugyan jelentősen gyorsabb, mint a tavalyi társa, azonban érdemes lesz majd megnézni, hogy mint produkál hosszabb távon.

Ahogyan tudjuk, az új processzor immáron 5nm-es gyártástechnológiával készül, így a sebességnövekedés mellett valamelyest energiatakarékosabb is maga a chip, ami egy kicsivel jobb üzemidőt eredményezhet a felhasználók számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!