Legalább még újabb öt évig Tim Cook marad az Apple CEO-ja

HusztiD 2020.10.02. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 358

Tim-Cook-received-his-annual-stock-payout

Ha kicsit visszaemlékszünk, akkor tudhatjuk, hogy pont a napokban számoltunk be arról, hogy az Apple vezetőségében hamarosan generációváltás következhet be. Egyrészt ez elkerülhetetlen lesz az idő előrehaladtával, viszont úgy tűnik, hogy a vezérigazgatói poszton lehetnek érdekességek, hiszen Tim most újabb öt évig marad, így egyre valószínűtlenebb, hogy nem Jeff Williams fogja őt leváltani, hiszen addigra már ő is alaposan benne lesz a korban.

Az almások vezérigazgatóját, Timet az elmúlt napokban több, mint 667 ezer korlátozott részvénnyel jutalmazták, amely a jelenlegi árfolyam szerint több, mint 76 millió dolláros árat jelent. Természetesen ahogyan ilyenkor lenni szokott, az Apple vezetősége feltételeket szabott, így például az említett összeg egyharmadát 2023-ban, 2024-ben és 2025-ben kapja meg arányosan a CEO, amennyiben továbbra is a cégnél marad.

A maradék összeget pedig teljesítmény alapján fogja Tim megkapni 2023. április elsejétől követően, amennyiben teljesíteni az elvárt számokat. Itt jön egy kis csavar, ugyanis a teljesítménytől függve a bónusz mértéke 0 és 200 százalék között lehet. Ergo ha nagyon jól teljesít továbbra is vezetése alatt a kaliforniai vállalat, akkor több, mint egymillió részvényt vághat öt éven belül zsebre, ami a mai árfolyamon 114 millió dollárnak felel meg.

Ne feledjük, hogy ezek csak bónuszok, amiket akkor kap meg a vezető, ha teljesíti a kitűzött célokat, ezen felül ott marad a rendes fizetése egyaránt. Ami viszont fontos, hogy Tim ezzel újabb öt évre kötelezte el magát, így ha minden rendben megy, akkor még legalább ennyi ideig fog az Apple élén állni, s ezt követően lehet csak új fejese a vállalatnak, aki már nem valószínű, hogy Jeff Williams lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!