Tovább próbálkozik az Apple ellen az Epic Games

HusztiD 2020.09.07. 15:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 176

Fortnite-Battle-Royale-jetpack

Mondani sem kell, hiszen már a csapból is folyik, hogy az Epic Games hogy ment szembe még augusztus közepén az Apple-lel. Gyorsan megtörtént az első körös ítélet, ahol az almásoknak adtak igazat, s a bírónő még azt is elmondta, hogy a Fortnite fejlesztője saját magának kereste a bajt, hogy felrúgta a szabályokat.

Mint az köztudott az Apple augusztus 28-ig adott határidőt az Epic-nek, ami voltaképp arról szólt, hogy ha elfogadják az App Store feltételeit – tehát hogy a vásárlásokon belüli 30 százalék az Apple-é -, akkor újra elérhető lesz az áruházban az alkalmazás. Természetesen a fejlesztő ezt nem fogadta el, így 28-át követően törlésre került a Fortnite, illetve az Epic Games fiókja egyaránt.

Előző hét pénteken ismételten egy érdekes lépést tett az Epic, hiszen a kaliforniai bíróságra beadott egy újabb fellebbezést, amely arról szólt, hogy kíméljék meg őket az Apple általi megtorlástól, hogy ismételten elérhető legyen az App Store-ban a Fortnite. A gyártó megjegyezte, hogy amit kaptak, egy tiszta emlékeztető volt, hogy el kell fogadniuk az Apple monopólium helyzetét, s ha nem hódolnak be nekik, akkor tönkreteszik az üzletüket.

Érdekes, hogy az Epic augusztus 28-ig megtehette volna, hogy ugyanúgy elfogadja az Apple feltételeit, ahogyan azt korábban is tették, de ők ekkor inkább újra beintettek. Most, hogy teltek a napok, ismételten a bíróság által próbálnak meg harcba szállni az almások ellen. Azt pedig továbbra is kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a per végkimenetele.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!