Megnegyedelte részvényeit az Apple

HusztiD 2020.08.03. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 341

applemoneyhero

Az almások nem olyan rég tartották meg legújabb pénzügyi konferenciájukat, s ahogyan beszámoltunk, a járványidőszak alatt is újabb rekordokat értek el. Ekkor viszont egy egészen érdekes bejelentést tett Tim és csapata: megnegyedelik a részvényeiket.

Nem új-keletű dolog az, ha egy nagyvállalat valamilyen arányban megfelezi a saját részvényértékeit. Az Apple legutóbb 2014-ben csinált ehhez hasonlót, amikor is hetedeltek. Az akkoriban közel 700 dolláron járó AAPL-t hét felé osztották, így kicsivel több, mint 90 dollárra jött ki egy részvényérték. De megemlíthetjük akár 2005-öt is, hiszen akkor csak szimplán feleztek.

Mi értelme felosztani a részvényértéket? Voltaképp azért célszerű ezt meglépnie egy nagyvállalatnak, mert papíron több részvénye lesz, így több befektetőt tudhatnak maguknak. Legutóbb, hat évvel ezelőtt, amikor ehhez hasonló eset volt, akkor annyira sikeres volt az almások hetedelése, hogy nem sokkal utána megnövekedett a vállalatuk értéke. Feltehetően most is hasonlóra számíthatunk az elkövetkezendő hetekben.

A mostani negyedelés az elkövetkezendő napok folyamán lép majd életbe.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!