Jelentős kamerafrissítéseket várhatunk a 2022-es iPhone-tól

HusztiD 2020.07.24. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 290

iphone-11-pro

Úgy tűnik, hogy az Apple 2022-ben a kamerákra fog igazán rágyúrni – legalábbis így hiszi Ming-Chi Kuo, aki nemrégiben osztotta meg, hogy mit várhatunk az elkövetkezendő két évben a szenzorokat illetően. Ugyan még az iPhone 12 szériát sem mutatta be a kaliforniai vállalat, de ahogyan az lenni szokott, már ilyenkor megindulnak a jövőbeli telefonokról a találgatások.

Kuo értesülései szerint az Apple-höz hamarosan csatlakozni fog a Semco és a Sunny Optical párosa, mely cégeket csak a legjobb koreai és kínai lencsegyártónak hívják. Elviekben a következő években ők fognak leginkább a lencsékért és egyéb kamerában található komponensek legyártásáért felelni. Ugyan az iPhone 12 már a Semco tekercs motorját használja, azonban a gyártó újabb technológiája a 2022-ben érkező iPhone-ban fog bemutatkozni, ami által sokkal jobb, gyorsabb lesz az autófókusz, illetve megjelenik a periszkópos lencse egyaránt.

Mi is az a periszkópos lencse? Ez jelen esetben annyit jelent, hogy a telefotó szenzor immáron nem kétszeres optikai zoomra lesz képes, hanem ötszörösre, mint a Huawei P30 Pro okostelefonja. Érdemes megjegyezni, hogy a lencse az iPhone 11 Pro modelleknél jelenleg kétszeres optikai nagyításra képes, míg digitálisan tízszeresre. Ergo ezzel a technológiával hozza el az Apple a jobb telefotó szenzort.

Ugyan még messze van 2022, de kíváncsian várjuk, hogy igazak lesznek-e Kuo mostani jóslatai. Egy biztos, hogy az okostelefon-gyártók az utóbbi években nagyon ráálltak a kamerákra, így várható, hogy a következő években is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy tovább fejlesszék szenzoraikat, hogy a felhasználók minél jobb képeket és videókat lőhessenek.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. N. - 2020.07.26. 09:34

    Akksi arra kéne gyúrni.

Szólj hozzá Te is!