Meguntad az iOS 14 bétáját? Így állhatsz vissza iOS 13-ra

HusztiD 2020.07.15. 15:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 785

downgrade

Tegnapelőtt összeszedtük, hogy hogyan telepíthetitek fel az iOS 14 legelső nyilvános bétáját. Felhívtuk a figyelmet, hogy csak saját felelősségre rakjátok fel, hiszen még eléggé kezdetleges állapotban van, így inkább annak ajánlatos, aki több iOS készülékkel rendelkezik. Most pedig megosztjuk veletek, hogy hogyan rakhatjátok vissza a jelenleg kint lévő, iOS 13-as rendszert.

Mielőtt nekikezdenél

Fontos tudnotok, hogy ha iOS 14-ről szeretnétek visszaállni iOS 13-ra, akkor a legtisztább az, ha a tiszta telepítéssel éltek. Ebben az esetben minden adatot elvesztetek, így egy teljesen új lappal kezdhettek. Érdemes megjegyezni, hogy ha volt iCloud mentésetek, majd bejelentkeztek, akkor azzal visszatölthetitek a legutóbbi adatokat, melyeket még a korábbi, iOS 13-as rendszeren készítettetek.

Downgrade tiszta telepítéssel

Első lépés: A biztonság kedvéért készíts egy biztonsági mentést.

Második lépés: Töltsd le a legfrissebb IPSW (iOS) fájlt a gépedre.

Harmadik lépés: Csatlakoztasd az iOS eszközödet USB kábellel a számítógépedhez.

Negyedik lépés: Indítsd el az iTunes-t, majd rakd DFU módba a telefonod. Ezt követően iTunes-szon belül az iOS készüléked általános fülére menj.

Ötödik lépés: Tartsd lenyomva az Option ( ⌥ ) gombot (Windows esetében a Shift-et), majd kattints az iPhone visszaállítása (Restore iPhone) funkcióra.

Hatodik lépés: Válaszd ki az előbb letöltött iOS 13 IPSW fájlt.

Innentől kezdve az iOS eszközöd magától elvégzi a telepítést. Nem árt tisztában lenni vele, hogy ez sok időt vesz igénybe, így legyetek türelmesek!

Fontos tudni

Ehhez hasonló downgrade folyamatra bármikor lehetőségetek van más és más iOS verziók esetében. A legfontosabb, hogy a lépéseket tartsátok be mindig, illetve mielőtt bármikor felraktok egy bétát, azelőtt mindig csináljatok egy-egy biztonsági mentést! Az sem árt, ha az iTunes-ból is mindig a legfrissebb verziót telepítitek.

Mint az köztudott, az Apple csak bizonyos ideig írja alá digitálisan a rendszereit. Mivel még július van, így hivatalosan az iOS 13.5.1 verziója érhető el, azonban ősszel, az iOS 14 megérkezésével már meg lesznek számlálva az iOS 13 napjai, így azt követően nem lehet felrakni az iOS 13 korábbi verzióit.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!