Most jó top játékfejlesztőnek lenni

HusztiD 2020.04.22. 15:55 App Store, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 100

appledeveloper

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az utóbbi hetek folyamán teljesen megváltozott az életünk a koronavírusnak köszönhetően. Ebből kifolyólag a lakosság többet van otthon, így több idő van játszani is. Mindennek pedig most a top játékfejlesztők örülhetnek talán a legjobban.

A GoldenCasinoNews készült egy kis statisztikával azzal kapcsolatosan, hogy milyen bevételeket produkálnak a top játékfejlesztők. Fontos kiemelni, hogy az alábbi statisztikai adatokban csak az amerikai App Store teljesítményei vannak jelen, illetve sajnos az nem derült ki, hogy például egy hónappal korábban, milyen bevételeket hoztak a fejlesztők konyháira az alábbi appok.

Az amerikai App Store-ban az elmúlt hetekben a Roblox volt a legjövedelmezőbb, hiszen napi szinten 2,7 milliót generált. Maga az alkalmazás összbevétele már az előző évben elérte az egymilliárd dolláros határt, s ennek 67 százaléka származott az amerikai piacról. Jelenleg ezért vannak leginkább oda a tengeren túlon.

A második legjövedelmezőbb a Fortnite volt, ami 2,3 milliót generált. Harmadik helyen a Candy Crush Saga található 1,8 millióval, amit negyediken a Coin Master követ 1,7-tel, majd ötödiken a PUBG Mobile 1,4 millióval. Ha összeadjuk a top 5 alkalmazás bevételét, akkor közel 10 milliós bevételt kapunk egyetlen egy napra, ami semmiképp sem nevezhető rossznak.

Ahogyan felhívtuk a figyelmet, arra nem derült fény, hogy a karantén előtti időszakban hogyan alakultak a bevételek, pedig azzal volna igazán jó összehasonlítani! Az alábbi játékok mindegyike free-to-play és természetesen alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaznak.

Nálatok mi a helyzet? Ti mennyivel játszotok mostanában többet, mint korábban?

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!