Több, mint 100 millió vezeték nélküli fülest adhat el az idei évben az Apple

HusztiD 2020.02.17. 09:55 AirPods, Apple, Kiemelt hírek 0 db 70

MWP22

A Counterpoint Research csapata készített egy új felmérést, melyben a 2019-es, illetve ugyanezen év negyedik negyedévének adatait szerepelnek. Az Apple remekelt az előző év folyamán, ez nem kérdéses, hiszen több elemzőcsapat is rámutatott. A korábbi szakértői becslések úgy tippelték, hogy az idei évben csupán 60 millió AirPods-ot adhat el a kaliforniai vállalat, de a mostani felmérésekből kiindulva nem kizárt, hogy 100 millióval számolhatnak az almások.

A legelső diagramokról azt olvashatjuk le, hogy mi volt a helyzet az októbertől decemberig tartó időszakban. Ekkor a gyártók összesen 51 millió vezeték nélküli fülest szállítottak le, melyből az Apple egymaga 41 százalékos részesedést ért el. Az összforgalom ekkor 6,6 milliárd dollárra volt tehető, ahol immáron nagyobb, 62 százalékos részesedést értek el az almások.

cp1

Amennyiben magát a 2019-es évet nézzük, ott sem lehet panasz, hiszen itt a gyártók 130 millió fülest passzoltak el világszerte. Ha az Apple számait nézzük, akkor 47 százalékos részesedéssel bírnak, míg a bevételeknél szintén 62 százalékos megoszlást értek el. Csupán annyi a különbség itt az utóbbinál, hogy mivel egy teljes éves ciklust vizsgálunk, így a bevétel is nagyobb, összesen 17 milliárd dollár volt.

cp2

A harmadik, s egyben utolsó diagramról azt olvashatjuk le, hogy a gyártók milyen értékbe sorolhatóak. Ha a 100 dollár fölötti kategóriát nézzük, akkor azon eladások 70 százalékát az Apple tette ki, melyből egy kevés jutott a többi résztvevőnek. A 100 dollár alatti kategóriában a Xiaomi a nyertes, akik közel 20 százalékos megoszlást értek el.

Nálatok mi a helyzet? Ti rendelkeztek valamilyen vezeték nélküli fülessel? Illetve ha nem, terveztek egyre lecsapni?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!