Kereskedelmi titkok lopásával vádolják az Apple-t

HusztiD 2020.01.20. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 342

apple-watch-3-2

Mondhatjuk, hogy megszokott az, mikor egy nagyvállalatot valamilyen okkal beperelnek – főleg Amerikában. Az aktuális esetről a Bloomberg számolt be, kik értesülései szerint a Masimo a napok folyamán perelte be 10 darab szabadalomsértéssel az Apple-t.

Először is tudni érdemes a Masimo-ról, hogy egy olyan globális orvosi technológiai vállalat, amely noninvazív monitorozási szabadalmakat védetett le. A legújabb hírek szerint pedig azzal vádolják a kaliforniai vállalatot, hogy az Apple Watch-ban sikerült 10 olyan szabadalmat alkalmazniuk, melyet nem licenceltek és nem hozzájuk tartoznak.

A Masimo kifejtette, hogy az almások még 2013. folyamán keresték fel őket együttműködés céljával, azonban ők elálltak tőle. Mivel nem jutott dűlőre a két fél, így az Apple erőteljes toborzásba kezdett, s több olyan vezetőt sikerült magukhoz csalniuk, kik korábban a Masimónak dolgoztak.

A sértett fél pedig nem csak a szabadalomsértés miatt, hanem egyben az almások toborzása miatt is nekik mentek, ugyanis szerintük így, a korábbi alkalmazottaik által sikerült kereskedelmi titkokat elsajátítaniuk az almásoknak.

Mivel ez is csak egy per, így hosszú évekig eltarthat. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az ügy kimenetele.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!