iFixit: az új Mac Pro az utóbbi évek legkönnyebben szerelhető Apple terméke

HusztiD 2019.12.18. 12:55 Mac 0 db 266

2019-mac-pro-teardown-ifixit-800x519

Nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy a Mac Pro megjelenését követően az iFixit csapata lecsapott az Apple csúcsgépére, hogy alaposan darabjaira szedje. Megszokhattuk már tőlük, ugyanis sorra szerelik szét az almások termékeit, melyek általában nehezen javíthatóak, így minimális pontszámmal osztályozzák őket.

Mikor az Apple bemutatta az új Mac Prót, akkor kihangsúlyozták a modularitást, ugyanis szeretnék ha a professzionális felhasználóik könnyedén bővíthetnék a gépet. Ezt alátámasztják az iFixit szakijai, ugyanis egyenesen 9 pontot adtak a 10-ből a szerelhetőségre, ami egészen meglepő, lévén, hogy egy Apple termékről beszélünk. A szakik megjegyezték, hogy a kaliforniaiak itt tényleg a könnyed szerelhetőségre gyúrtak rá.

Szinte minden komponenst kicserélhetnek a felhasználók, azonban az SSD egy olyan periféria, ahol megfájdulhat az ember feje, mivel a modul egyenesen a T2 biztonsági chippel van egyben. Ezzel kapcsolatosan egy külön support dokumentumban ír az Apple. Illetve a rossz oldalról továbbá felmerül, hogy ha olyan komponenst cserélnénk, mely nincs az Apple javítási listáján, akkor alaposan a zsebünkbe nyúlhatunk.

Az iFixit részletes beszámolóját itt találhatjátok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!