Új törvénnyel szorítanák ki az Apple Pay-t Németországból

HusztiD 2019.11.22. 12:55 Apple Pay 0 db 579

Apple-Pay-iPhone-X

Az idei évben nagyon terjedt az Apple Pay, s többek között nálunk, Magyarországon is elérhetővé vált. Úgy tűnik, hogy hiába próbálják megteríteni folyamatosan a piacokat az almások, mindig van egy-egy probléma, mely menet közben felmerül.

A Reuters beszámolója alapján a helyzet az, hogy Németországban a következő év elejétől egy olyan új törvényt vezetnek be, mellyel az Apple-t szívatják meg talán a legjobban. Az új eljárás berkein belül minden gyártónak biztosítani kell harmadik felek számára az NFC chip használatát. Ugyebár tudjuk, a kaliforniai óriás eddig más fizetési szolgáltatásokhoz nem engedélyezte, csupán a sajátjukhoz, az Apple Pay-hez.

Németországban nem egyszer szólaltak már fel a bankok, hogy óhajtanának egy ehhez hasonló törvényt, hiszen saját alkalmazásaik által szeretnék az emberekkel használtatni a szolgáltatásukat. Természetesen az Apple sem hagyta kommentár nélkül a dolgot, ugyanis a vállalat egyik szóvivője elmondta, hogy nagyon meglepte őket a németek új törvényjavaslata, melyet szinte azonnal elfogadtak, s hamarosan érvénybe lép.

Hogy erre fel milyen megoldást találnak ki a kaliforniaiak, az még nem tudott. Természetesen eddig nem engedélyezték az NFC chip hozzáférését egyéb szolgáltatók számára, de ennek az új törvénynek köszönhetően jelentősen változhatnak a dolgok a nem olyan távoli jövőben. Várjuk ki a végét.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!