Új biztonsági rés Androidon, amivel könnyedén bekapcsolható a kamera a felhasználó tudta nélkül

HusztiD 2019.11.20. 13:55 Egyéb 3 hozzászólás 585

androidvulnerability-800x534

Biztonsági szakértők folyamatosan találnak újabbnál újabb réseket iOS-en és Androidon egyaránt. Ezúttal egy biztonsági cég, a Checkmarx bukkant egy olyan foltra Androidon, mely eléggé kellemetlen helyzetbe tudja hozni a felhasználókat, hiszen bármilyen engedélyezés nélkül képesek bekapcsolni a kamerákat. Leginkább a Google és a Samsung készülékei érintettek.

A rendelkezésre álló információk alapján van egy olyan folt az előre feltelepített kamera appoknál, melyek nem a Play áruházon keresztül frissülnek, ami által jogosulatlanok képesek az bármikor hozzáfér az adott felhasználó telefonjának a kameráihoz. Ennek eredményeképpen voltaképp beleegyezés nélkül bárki lehallgatható. A legrosszabb dolog az egészben, hogy mindez a felhasználó tudta nélkül megy végbe, ugyanis a telefon egyáltalán nem jelzi, hogy éppen üzemelne a kamera.

A szakértők szerint nem csak a hírességek lehetnek emiatt bajban, hanem az összes Androidos felhasználó. Természetesen a Google már tud a dolgokról, elviekben július folyamán kiadtak hozzá egy frissítést, ami mindezt orvosolta a Pixel telefonok esetében. Hogy a Samsung mobilokra előre feltelepített kamera appokkal mi a helyzet, arról nem szólnak a jelenlegi hírek.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Attila - 2019.11.20. 14:24

    Itt a megoldás: https://www.vanish.hu/

  2. Imi - 2019.11.20. 20:49

    Csak a Google és Samsung telefonjai érintettek.. Arról mikor írtok, hogy az összes iphone a 4s-től az X-ig örökkön örökké egy kurva nagy biztonsági probléma? Az összes örökkön örökké törhető marad és titokban az Xs-től javították? Elég ciki, hogy az alma már évek óta a magánszférával reklámozzá a cuccát, ennek ellenére évekig visszamenőleg 0 az az ZÉRÓ biztonságot jelentenek a telefonjaik.

  3. Sebők István - 2019.11.21. 19:22

    Igen én is hiányoltam a felsorolásból az iphont! Mi más cikket is olvasunk! Nem vagyunk elfogultak a csoda gyártmányuktól!nekem egy xs van!

Szólj hozzá Te is!