Hogyan legyen különleges az Apple Watch órád?

HusztiD 2019.11.20. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 2 252

Kétségtelen, hogy az Apple Watch meghódította a világot az okosórák területén. Ha te is használod, akkor nem kell külön elmagyarázni, hogy ennek mi az oka. De hogyan lehet még különlegesebbé tenni ezt a nagyszerű szerkezetet, úgy hogy igazán tükrözze a személyiségedet? Ebben a cikkben mindent megmutatunk.

viljar-watch-apple-band

Az Apple Watch alapból is egy jól formatervezett óra, de lehetőséget ad arra is, ha egyediségre vágysz. Mitől lesz egyedi az órád, és egyáltalán min tudsz változtatni rajta? Vegyük sorra az opciókat.

Az óra kiválasztása során kétféle méret közül választhatsz. A Series 1-3 modelleknél a 38 vagy 42 mm, a Series 4 és 5 típusok esetében 40 vagy 44 mm az óra mérete. Ez alapvetően meghatározza a kinézetét, mindenképpen a csuklódhoz illő méretet válaszd.

Típustól függő tokozás

A következő fontos dolog az óra tokozása. Az egyes típusok különféle házzal kaphatóak, amelyek közül az alap modell az alumínium tokozást kapta. Az alumínium kollekcióban az eloxált alumínium ház ezüst, szürke és aranyszínű felülettel rendelkezik. Az alumínium órák egy kicsit könnyebbek, mint a rozsdamentes acél modellek, de a kijelzőjük jobban karcolódik, mivel azok nem zafírból készülnek, hanem üvegből.

A rozsdamentes acél ház az egyik legkedveltebb prémium modell, mivel tartósabb, mint az alap változat, ráadásul a karcokat ki lehet polírozni rajta. Ehhez a változathoz azonban már mélyebben kell a pénztárcába nyúlni.

Titánium vagy kerámia

A 4-es sorozatból kimaradt, de a legújabb 5-ös változatba újra visszatért a kerámia tokozás, ami egy igazán különleges megjelenést kölcsönöz az órának. A legújabb prémium változat titánium házat kapott. A belső alkatrészek és a kijelző anyaga tekintetében a titán és a kerámia Apple órák nem különböznek egymástól. Ugyanaz a zafír kristály kijelző, mindkettő Wi-Fi + Cellular modell, és mindkettő 32 GB belső tárolóval rendelkezik, mint az 5-ös sorozat többi tagja is.

 apple-watch-ceramic

Az igazi különbség az anyagokban van. A titán sokkal könnyebb anyag, erősebb, mint a rozsdamentes acél, és sok esetben jobb választás a tartósság miatt, mint a kerámia. A kerámia karcállóbb, de általában törékenyebb anyag. Tehát, ha valaha előfordult veled, hogy az órád a földre esett, akkor inkább a titánium órát válaszd, mert az valószínűleg jobban ellenáll az ilyen jellegű dolgoknak, mint a kerámia.

Az órák esztétikáját is figyelembe kell venni. A kerámia órák fehéres kivitele igazán különleges, de ebben az egyetlen színben kapható csak. A titán modelleknél van mind normál, mind fekete színű opció. Az utóbbi egy DLC gyémántszerű bevonattól kapja sötét színét. Minkét színváltozat természetes matt hatású felülettel rendelkezik.

Cserélhető Apple Watch szíj

Ha meglévő órádat szeretnéd még különlegesebbé varázsolni, akkor ezt könnyedén megteheted az óraszíj cseréjével, mivel az Apple úgy tervezte meg az okosórát, hogy a szíjat egy mozdulattal el lehessen távoltani. Az Apple kínálatában is található néhány változat, de az igazán egyedi darabokat az utángyártott szíjak között találod.

Sokan ódzkodnak az utángyártott óraszíjaktól, mivel azok gyakran nem megfelelő minőségűek. Érdemes ezért itt is a kipróbált, prémium szíjak közül választani. Például a Viljar valódi bőr- és fémszíjai azon kívül, hogy elegáns megjelenést adnak az órádnak, tökéletesen illeszkednek is, akár a gyári szíjak.

Egyedi számlapok

Az óra kinézetét végezetül a számlap adja, amelynek beállításánál szintén elég sok lehetőséged van, de csak a gyárilag előre programozott számlapok közül választhatsz. Léteznek óraszámlapot utánzó alkalmazások is (mint például a JingWatch), de ezeket a stabil működés és funkcionalitás miatt sokan nem ajánlják.

A kiválasztott számlapot testre is lehet szabni. Módosíthatóak a számlapon lévő jelölések, vagy például a másodpercmutató színe, és cserélhetők az un. komplikációk is. A számlapok általában saját kinézettel rendelkeznek, de vannak olyanok is, amiben saját hátterek állíthatóak be, ezzel valóban személyessé téve az óra kinézetét.

Válogassatok és kombináljatok kedvetekre akár minden nap!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mitulas bati - 2019.11.27. 14:07

    A stabil működés és a funkcionalitás miatt nem ajánlják. Ez zavaros.

Szólj hozzá Te is!