Darabjaira szedte a 16 colos MacBook Prót az iFixit

HusztiD 2019.11.19. 15:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 221

ifixit16inchmacbookprotearddown2-800x404

Az Apple nem olyan rég dobta piacra az új 16 colos MacBook Prót, amely a 15 colos elődjét hivatott felváltani. A korábbi pletykák beigazolódtak, hiszen az Apple-nek sikerült növelnie egy kicsit a kijelző méretén, illetve visszahozták a régóta emlegetett ollós mechanikás billentyűzetet. Ahogyan lenni szokott, az iFixit szakijai szétkapták, s górcső alá vették, hogy milyen fontos változások vannak.

A szétszerelést követően kiderült, hogy az új laptopban egy 99,8 Wh-es (11.36V, 8790mAh) akkumulátor kapott helyet, ami 16,2 Wh-val nagyobb, mint amit a 15-ös modellben használtak. Emiatt a gép vastagsága 0,8 mm-rel nőtt, illetve érdemes megjegyezni, hogy az amerikai légitársaságok pont 100 Wh-ig engedélyezik repülőgépeiken a laptopokat. Plusz pont, hogy az Apple visszahozta a fizikális ESC billentyűzetet.

Ha a klaviatúráról beszélünk, akkor a szakik szerint ez egy hatalmas pluszpont, hogy az Apple visszahozta az ollós mechanikát a legújabb laptopjába, hiszen ez sokkalta időtállóbb lesz, mint a pillangó mechanika, hiszen nem fog a por és egyéb szennyeződések miatt beragadni. Ugyanakkor az iFixit csapata azt is elárulta, hogy hiába a frissített billentyűzet, ha elromlik, akkor ezt is olyan macerás cserélni, mint a pillangó mechanikást.

Ahogyan az utóbbi években megszokhattuk, az iFixit csapata gyenge szerelhetőségre osztályozta az új 16 colos MacBook Prót, hiszen mindösszesen csak egy pontot sikerült elérnie a 10-ből.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!