A Valve segítségével készítheti el AR headset-jét az Apple

HusztiD 2019.11.19. 13:55 Pletykák 0 db 95

apple-glasses-concept-macrumors

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy immáron évek óta olvashatunk arról, hogy az Apple belép az AR headsetek, vagy okosszemüvegek világába. Talán a legelső lépést 2017. folyamán tették meg, mikor is elérhetővé tették az ARKit keretrendszert, amivel a fejlesztők számos olyan alkalmazást készítettek, melyek kiélvezték a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségeket.

A Digitimes aktuális beszámolója ismételten nagyon érdekesnek mondható, ugyanis amennyiben helyesek az értesüléseik, akkor az almások a Valve-val karöltve készíthetik el az első AR headset-jüket. Elviekben a jól ismert gyártó fog segítségére lenni a kaliforniaiaknak, hogy legkésőbb 2020. második felére piacra dobhassák az új terméküket. A Valve számára egyébként nem idegen a terep, ugyanis 2015-ben adták ki saját VR headset-jüket, így minden okunk megvan a bizakodásra.

Hogy a Digitimes aktuális információi mennyire helytállóak, azt nem tudjuk, de mint minden pletykát, érdemes fenntartásokkal kezelni. Amennyiben igazak a mostani hírek, akkor kíváncsian várjuk, hogy mit tud összedobni a két gyártó, valamint, hogy miképp képzelik el a kiterjesztett valóságra épülő koncepciójukat.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!