Növekvő bevételek, de csökkenő iPhone eladások?

HusztiD 2019.11.06. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 261

iphone-11-pro-pre-orders-800x385

Az Apple az elmúlt napok folyamán ejtette meg a 2019 Q4-es pénzügyi konferenciáját, melyből megtudhattuk, hogy nem lehet okuk a panaszra, hiszen jól zárták az elmúlt három hónapot. Ugyebár mostantól azt nem osztják meg, hogy mely termékükből hány milliót sikerült értékesíteniük, csupán azt, hogy melyikből mennyi volt az összbevételük.

Az azóta eltelt napok alapján több elemzőcsapat is számításba kezdett, s megosztották, hogy szerintük milyenek voltak az eladások. Azt összességében elmondhatjuk, hogy a hozzáértők 2-7 százalékos csökkenéssel számoltak az előző év ugyanezen időszakához képest.

A Canaly csapata például 7 százalékos visszaeséssel kalkulált, ami 45,5 millió eladott iPhone-t jelent. Amennyiben a Strategy Analytics számításaira alapozunk, akkor ott 3 százalékos visszaesést tapasztalhatunk a 46,9 milliós eladásokkal. Végül az UHS csapata volt a legpozitívabb, hiszen ők 2,1 százalékos csökkenéssel számoltak 45,9 milliós eladások mellett.

Ne feledjük, hogy ezek csupán elemzői számítások, így nem feltétlen rejtik magukban a valóságot. Miután az Apple nem osztja meg az adott negyedéves eladásaikat, így sokkal nehezebb az elemzők dolga kiszámolni, hogy pontosan milyen számokat sikerült produkálniuk a kaliforniaiaknak.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!